|

Alex de Souza: Barcelona'yla beş kez görüştüm

Fenerbahçe tarihinin unutulmaz isimlerinden Alex de Souza, biyografisinde geçmişte yaptığı bazı transfer görüşmelerini anlattı. Bunların arasında ise en dikkat çeken kulüpler tabii ki Barcelona ve Real Madrid oldu.

Yeni Şafak
14:25 - 11/02/2017 Cumartesi
Güncelleme: 14:33 - 11/02/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Brezilyalı efsane Alex de Souza, Fenerbahçe öncesinde ve sonrasında Barcelona ile Real Madrid'den transfer teklifi aldığını belirtti.
Brezilyalı efsane Alex de Souza, Fenerbahçe öncesinde ve sonrasında Barcelona ile Real Madrid'den transfer teklifi aldığını belirtti.

Alex de Souza, Cruzeiro'da ve Fenerbahçe'de oynadığı dönemde yaptığı bazı transfer görüşmeleriyle ilgili itiraflarda bulundu. Yeni çıkan kitabında konuyla ilgili satırlara yer veren Brezilyalı yıldız, Barcelona'yla 5 kez görüştüğünü açıkladı.



İşte Alex'in transfer itiraflarıyla ilgili kitaptan bir bölüm;


  • “Her zaman İspanya'da oynamak istedim. Real Madrid ya da Barcelona, hangisi olursa. Romario, Laudrup, Stoichkov'lu takımdan beri Barcelona'ya kendimi daha yakın hissediyordum. Sonra Figo, Ronaldo, Beckham ve Zidane gibi Galacticos'ların Real'ini seyrettim. İstediğim ve hayalini kurduğum İspanya Ligi'nde oynamaktı. Stilime uygun. Beş kez Barcelona'yla görüştüm ama anlaşmaya varamadık. Birçok nedeni vardı. Nedenlerden biri Avrupa vatandaşı olmayışımdı. İspanya'da Avrupa Birliği dışından oyuncular için sınırlama vardı"

Fenerbahçe'ye transferi sonrasında çok sevdiği teknik direktör Luxemburgo'nun Real Madrid'in başına geçtiği dönemi de anlatan Alex de Souza şunları söyledi:



  • “Real Madrid'e transferim kapıda mıydı? En önemli sorun pasaporttu. Real, Avrupa Birliği dışından gelen oyuncu kotasını çoktan doldurmuştu. Madrid'in futbol direktörünün bana çok güvenmesi gerekiyordu. Ayrıca ek bir sorun vardı. Kulübün futbol direktörü, sorunlu Parma dönemimde de orada görev yapan Arrigo Sacchi'ydi"


Alex de Souza ile ilgili bu detayı biliyor muydunuz?






#Alex de Souza
#Fenerbahçe
#Barcelona
7 yıl önce
default-profile-img