|

Beşiktaş’a Brezilyalı sağbek Bruno Peres

Sağ bek bölgesinde Gökhan Gönül’ün yalnız kaldığını düşünen Beşiktaş yönetimi, takviye kararı aldı. Aradığı ismi İtalya’da bulan siyah-beyazlılar, Roma’nın Brezilyalı sağ beki Bruno Peres ile temasa geçti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/06/2018 Perşembe
Güncelleme: 03:58 - 7/06/2018 Perşembe
Yeni Şafak
​Beşiktaş’a Brezilyalı sağbek Bruno Peres
​Beşiktaş’a Brezilyalı sağbek Bruno Peres

Gelecek sezon için kadroda büyük bir revizyona gitmeye hazırlanan Beşiktaş’ta transfer için düşünülen öncelikli mevkilerin başında sağ bek bölgesi geliyor. Özellikle Andreas Beck’in satılması sonrası alternatifsiz kalan savunmanın sağında Gökhan Gönül’ün de yaşının ilerlemiş olması nedeniyle siyah-beyazlılar, geride kalan sezonda oldukça problemler yaşamış ve teknik direktör Şenol Güneş bu bölgede zaman zaman sol ayaklı Adriano’yu oynatmıştı. Sağ bek transferine çok büyük önem veren Beşiktaş yönetiminin öncelikli adayının Roma forması giyen Bruno Peres olduğu öğrenildi. Yaklaşık 2 aydır siyah-beyazlıların radarında olan 28 yaşındaki Brezilyalı oyuncu aynı zamanda stoper ve orta sahanın sağında da oynayabiliyor. Roma ile Serie A maçına çıkan Bruno Peres yüksek tekniği ve bindirmeleriyle hücuma da katkı sağlayabiliyor. Siyah-beyazlı yönetimin, kulübüyle 2021 yılına kadar sözleşmesi bulunan Peres’i 1 yıllığına kiralamayı düşündüğü bildirildi. Bruno Peres, hem geçen sezon başında hem de devre arasında Galatasaray’ın gündemine gelmiti. Teknik direktör Şenol Güneş’in zaman zaman farklı oyuncular denediği sağ bekte bazen sol ayaklı Adriano, bazen de orta saha oyuncusu Necip forma giydi. Siyah-beyazlılar, sağ bek konusunda Süper Lig’de de arayışını sürdürüyor. Beşiktaş’ın gündeminde İsviçre’nin Basel takımından Michael Lang, Akhisarspor’dan Miguel Lopes ve Alanyaspor’dan Lamine Gassama da bulunuyor.

  • Pepe’ye Al-İttihad kancası
  • Beşiktaş’ın yıldızı Pepe için Portekiz basınından Suudi Arabistan iddiası gündeme geldi. A Bola gazetesi, Pepe için Al-İttihad takımının resmi teklif yaptığını duyurdu. Teklifin Beşiktaş yönetimi tarafından değerlendirildiği ancak karar vermek için Dünya Kupası’nın beklendiği öğrenildi. Bu arada Beşiktaş sözleşmesi biten Oğuzhan ve Atiba ile 9 Temmuz’dayeni sözleşme imzalayacağı öğrenildi.
UEFA’dan para cezası

UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu, Beşiktaş’a 34 bin Euro para cezası verdi. UEFA’dan yapılan açıklamada, Şampiyonlar Ligi son 16 turu Bayern Münih rövanş maçında sahaya yabancı madde atılması, yetersiz organizasyon ve tribünler arasındaki merdivenlerde boşluk bırakılmaması gerekçeleriyle siyah-beyazlı ekibe 34 bin Euro para cezası verildiği belirtildi. UEFA, Bayern Münih’i ise Real Madrid’i ağırladığı Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında sahaya taraftar girmesi ve tribünlerde yasaklı afiş açılması gerekçeleriyle 25 bin Euro para cezasına çarptırdı.

#Beşiktaş
#Transfer
6 yıl önce