|

Cimbom köprüyü geçti

Maçın 16. dakikasında Yasin ile öne geçen G.Saray'ın kolay kazanacağı düşünüldü ancak 3 puan hiç de kolay gelmedi. Oyunu G.Saray kalesine yıkan Mersin İdmanyurdu, gol için her yolu denedi; Muslera'yı geçemedi. Cimbom, tek golle de olsa istediğini aldı.

Yeni Şafak
04:00 - 13/05/2015 Çarşamba
Güncelleme: 03:20 - 13/05/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Şampiyonluk yolunda her hafta değişen liderliği geçtiğimiz hafta evinde Konyaspor karşılaşması ile alan Galatasaray, Mersin deplasmanında zirvedeki yerini korumayı garantiledi: 0-1. İlk etkili atak 2. dakikada Mersin cephesinden geldi. Nakoulma'nın Welliton ile verkaç yapıp ceza sahası içerisine girerek gönderdiği şutu Muslera kornere çeldi. 15'de Sneijder'in kullandığı serbest vuruş önce kaleci Muammer'e, sonra kale direğine çarpıp kornere gitti. 16'da Emre'nin pasıyla ceza sahası içerisine giren Yasin, Servet'i ekarte etti ve sert bir vuruşla takımını öne geçirdi: 0-1. 24'de Pedriel'in şutunu Muslera çeldi ve Welliton'un önüne kaldı. Brezilyalı forvetin vuruşunu yine Muslera kornere tokatladı. 32'de Dakoulma'nın ortasını Pedriel indirdi. Topu önünde bulan Oktay'ın ilk şutunu Muslera kurtarırken, tecrübeli futbolcu dönen topu auta attı.



49. dakikada Burak, orta sahada Servet'ten kaptığı top ile hızla ceza sahasına girdi ve kaleci ile karşı karşıya kaldı. Golcü oyuncunun vuruşunda Muammer gole izin vermedi. 67'de Sneijder'in ceza sahası dışından vuruşu Burak'ın önünde kaldı. Burak, müsait pozisyonda topu ağlarla buluşturamadı. Kalan dakikalarda Mersin İY, oyunu G.Saray kalesine yıksa da skoru değiştirecek golü bulamadı.



Muslera devleşti!


G.Saray'da dünün kahramanı kaleci Fernando Muslera'ydı. İnanılmaz kurtarışlara imza atan Uruguaylı kaleci, "Benim işim bu, her zaman böyle şeyleri yapmam gerekiyor" dedi. Muslera, maçı sonlarına doğru gördüğü sarı kartla Cumartesi günkü G.Birliği maçında cezalı duruma düştü.



Emre Çolak'tan şok tepki


G.Saraylı futbolcular, saha içinde de zaman zaman agresif tavırlar sergiledi. Sneijder, Melo'nun Nakoulma'ya yaptığı müdahale ve gördüğü sarı kart sonrası takım arkadaşına kızdı ve uzun bir süre tartıştı. Sneijder, Melo ile yaşadığı tartışma sonrası Hakan Balta ile de gerginlikyaşadı.



Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, Bruma'yı yedeğe çekerek yerine Emre Çolak'a şans tanırken genç oyuncuyu 59'da kenara aldı; Emre'den şok bir tepki gördü. Oyundan alınmasına tepki gösteren Emre, kenara geldiğinde hocasının kendisine uzattığı eli sıkmadı. Hamza hocanın yanından hiçbir tepki vermeden geçen genç yıldız, söylene söylene yedek kulübesindeki yerine geçti. Hamzaoğlu, Emre'nin tepkisine bir hayli şaşırdı.



3 büyükler TFF'ye karşı


Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Spor Toto Süper Lig'de özellikle şampiyonluğa oynayan takımların maçlarını son haftaya kadar aynı saatte oynatmama kararı tartışmalara neden oldu. G.Saray, F.Bahçe ve Beşiktaş'ın son 4 haftaya çok yakın puanlarda girerek, şampiyonluk yarışını devam ettirmeleri sonrası bu takımların yapacağı müsabakaların aynı saatte oynayıp oynanmayacağı tartışmaları başladı. TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in son haftaya kadar böyle bir şey düşünmediklerini açıklaması beraberinde karşı fikirleri de getirdi. Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ural Aküzüm, “Bu üç takımın maçlarının aynı saatte oynatılması daha uygun olurdu. Biz yönetim olarak bu kanaatteyiz” değerlendirmesinde bulundu.


Fenerbahçe Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, mevcut uygulamaya söyleyecek bir şeyleri bulunmadığını vurgularken, “Bu konuyla ilgili bir yorumumuz yok. Zaten kararlarını değiştirmiyorlar. Söylediklerimizi dinledikleri de yok” diye konuştu. Beşiktaş Basın Sözcüsü Metin Albayrak ise, “Bu uygulamayla ilgili gerekçeleri bana değil TFF'ye soracaksınız. Futbolu onlar yönetiyor. Biz söyleyeceklerimizi sezon sonunda ifade edeceğiz” şeklinde konuştu.








#galatasaray
#Türkiye Futbol Federasyonu
#Sneijder
9 yıl önce