|

Fenerbahçe Avrupa kupalarına veda etti

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi G Grubu'ndaki son maçında deplasmanda Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımına 1-0 yenildi. Fenerbahçe, bu yenilgiyle Avrupa kupalarına veda etti.

Yeni Şafak
00:00 - 10/12/2008 Çarşamba
Güncelleme: 21:22 - 10/12/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
Fenerbahçe Avrupa kupalarına veda etti
Fenerbahçe Avrupa kupalarına veda etti

Fenerbahçe, Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'nda, Dinamo Kiev ile deplasmanda yaptığı grubun son maçında 1-0 yenilerek Avrupa kupalarına veda etti. Gruptan çıkma şansını 5. maçlar sonunda yitiren sarı-lacivertli ekip, UEFA Kupası için son şansını kullanamadı.


Maçın ikinci yarısında rakibi karşısında varlık gösteremeyen Fenerbahçe, maçta orta alan ve hücum hattındaki üstünlüğü rakibine bıraktı. Orta alanda çok pas yaparak kontrolü lehine çevirmeye çalışan sarı-lacivertliler, rakip kale önünde tehlikeli olamadı.


İkinci yarının ilk 28 dakikasında 3 oyuncu değişikliği hakkını da kullanan teknik direktör Luis Aragones, 73. dakikada Uğur'un yerine genç forvet İlhan'ı oyuna dahil ederek forvet sayısını artırsa da bir sonuca ulaşamadı.


Ukraynalı rakibine karşı 2006-2007 sezonunda Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. eleme turunun ilk maçında Kiev'de 3-1 yenilen Fenerbahçe, UEFA Kupası'na katılma şansı aradığı bu sezonki mücadelede de 1-0'lık mağlubiyetten kurtulamadı.


İlk yarıyı 1-0 önde tamamladıktan sonra ikinci yarıya daha rahat başlayan Dinamo Kiev, ikinci 45 dakika boyunca sarı-lacivertli ekip karşısında kontrolü elinden bırakmadı.


Ukrayna temsilcisi Fenerbahçe karşısında aldığı galibiyetle (G) Grubu'nu 3. sırada tamamlayarak Avrupa kupalarında yoluna UEFA Kupası'nda devam etme hakkı kazandı.



İLK YARI

Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'nda Dinamo Kiev ile Fenerbahçe arasında yapılan maçın ilk yarısı Ukrayna temsilcisinin 1-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.


Fenerbahçe, Avrupa kupalarında yoluna UEFA Kupası'nda devam edebilmek için mutlak kazanmak zorunda olduğu maça, ilk dakikalardan itibaren kalesine hücum etmek isteyen rakibi karşısında kontrollü bir oyunla başladı.


Maçın başında rakip yarı alanda daha çok oynayan sarı-lacivertlilerin hücumları, savunmanın yerinde müdahaleleriyle sona erdi.


15. dakikadan itibaren Dinamo Kiev, Fenerbahçe kalesine daha sık gelmeye başlarken, maçın ilk tehlikeli atağını 21. dakikada kalesinde gören sarı-lacivertliler, Eremenko'nun filelere giden şutuyla 1-0 yenik duruma düştü.


Rakip kaleye ilk şutunu 31. dakikada Selçuk ile atan sarı-lacivertli ekip, son 14 dakikalık bölümde istediği golü bulamadı.


UEFA Kupası'na katılma şansı için beraberliğin yettiği Dinamo Kiev, savunma güvenliğini ön planda tutup daha çok kontraatak futbolu tercih etti.


21. dakikada bulduğu golle rahatlayan Ukrayna ekibi, üstünlüğünü son dakikaya kadar elinde tutarak devreyi önde tamamladı.


21. dakikada Milevskiy'in gönderdiği topla Fenerbahçe savunması arkasında buluşan Eremenko, Volkan'ın da kalesini terk etmesiyle yerden bir vuruşla topu filelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.


25. dakikada Milevskiy'nin ceza alanı dışından sert şutunda, savunmadan seken topla kaleci Volkan ters köşeye yönelirken, savunmada Gökhan topu uzaklaştırarak tehlikeyi önledi.


31. dakikada Fenerbahçe rakip kaleye ilk şutunu Selçuk ile attı. Selçuk'un kaleyi karşıdan gören yerden yaklaşık 30 metre mesafeden şutunda, topu kaleci Bogush rahat bir şekilde kontrol etti.


38. dakikada Gökhan'ın sağdan ceza alanına ortaladığı topa Güiza'nın kafa vuruşunda, meşin yuvarlak kalecide kaldı.


45. dakikada sağdan çalımlarla rakip ceza alanına giren Gökhan'ın kaleye vuruşunda, top yandan auta çıktı.


Karşılaşmanın ilk yarısı Dinamo Kiev'in 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.


İKİNCİ YARI

50. dakikada Bangoura'nın ceza yayına yakın mesafeden kötü vuruşunda top auta çıktı.

59. dakikada Kravets'in sol çaprazdan vuruşunda top kalenin üzerinden auta çıktı.

64. dakikada Ghioane'nin sol çaprazdan kullandığı serbest atışta, top kaleci Volkan Demirel'de kaldı.

66. dakikada Deivid'in uzak mesafeden şutunda, meşin yuvarlak auta çıktı.

82. dakikada Vukojeviç'in ceza alanının dışından şutunda, kaleci Volkan Demirel topa yatarak sahip oldu.

87. dakikadaki Dinamo Kiev atağında kaleci Volkan Demirel'in boşa çıktığı pozisyonda Kravets topu yerden kaleye gönderdi. Kaleye yavaş giden meşin yuvarlağı savunmada Edu çıkararak 2. golü önledi.



***


DİNAMO KİEV: 1 - FENERBAHÇE: 0 (İLK YARI)
STAT:
Valeri Lobanovskiy
HAKEMLER:
Florian Meyer xx, Carsten Kadach xx, Christoph Bornhorst xx (Almanya)
DINAMO KIEV:
Bogush xx, Betao xx, Diakhate xx Mikhalik xx, Nesmachniy xx, Ghioane xx, Vukojevic xx, Cernat x (Asatiani dk. 46 xx), Eremenko xx, Bangoura xx (Kravets dk. 55 xx) (Zozulya dk. 90+3 ?), Milevskiy xx
YEDEKLER:
Shovkovskiy, Dopilka, Correa, Yarmolenko
TEKNİK DİREKTÖR:
Yuri Semin
FENERBAHÇE:
Volkan Demirel x, Gökhan Gönül x, Edu xx, Lugano xx, Roberto Carlos xx, Deivid x, Selçuk x (Maldonado dk. 59 x), Josico x, Uğur Boral x (İlhan dk. 74 x), Alex x (Ali Bilgin dk. 65 x), Güiza x
YEDEKLER:
Volkan Babacan, Vederson, Önder Turacı, Yasin
TEKNİK DİREKTÖR:
Luis Aragones
GOL:
Eremenko (dk. 20)
KIRMIZI KART:
Maldonado (dk 90+4)
SARI KARTLAR:
Asatiani, Mikhalik, Kravets (Dinamo Kiev), İlhan, (Fenerbahçe)

***


DİNAMO KİEV-FENERBAHÇE MAÇINDAN NOTLAR

Fenerbahçe Teknik Direktörü Luis Aragones, Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'ndaki son maçlarında Dinamo Kiev ile deplasmanda yaptıkları mücadelede, eksik oyuncularının yokluğunda beklenen 11 kişilik kadroyu sahaya sürdü.

Ukrayna ekibi karşısında savunma Gökhan, Edu, Lugano, Roberto Carlos, orta alan Deivid, Selçuk, Josico, Uğur ve hücum hattı da Alex ile Güiza'dan oluştu.

Küçük şikayetleri bulunduğu ve tam hazır olmadıkları için Kiev'e getirilmeyen Emre ve Kazım'ın yanı sıra tedavisi süren Semih de maç kadrosunda yer almadı.

Ev sahibi takımda kırmızı kart cezalısı Aliyev'in yanı sıra sakatlıkları bulunan El Kaddouri, Ninkovic, Yussuf ve Romanchuk kadroda yer almadı.

TARAFTAR YALNIZ BIRAKMADI

Fenerbahçe'yi zorlu deplasmanda taraftarı yalnız bırakmazken, tribünlerde bine yakın sarı-lacivertli taraftar yer aldı.

Bulundukları tribünün önünü pankartlarıyla donatan taraftarlar maç öncesi tezahüratlarla takımlarına destek vermeye çalıştı. Karşılaşma için İstanbul'un yanı sıra Avrupa'nın çeşitli kentlerinden çok sayıda taraftar Kiev'e gelirken, Kiev'de üniversite öğrenimi gören çok sayıda Fenerbahçe taraftarı öğrenci de tribünlerdeki yerini aldı. Fenerbahçe'nin UEFA Kupası'na katılma mücadelesi vereceği maç öncesi sarı-lacivertli taraftarlar, tribünlerde üzerinde UEFA Kupası logosunun yer aldığı sarı-lacivert renklerdeki bayrak da açtı.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Maç öncesi stat çevresine yakın güzergahlarda iki takım taraftarları arasında yaşanabilecek olaylara karşı polislerin önlem aldıkları görüldü. Karşılaşma öncesi tribünlerde gezdirilen eğitimli köpekler bomba araması yaparken, köpeklerin protokolün oturacağı bölümde de gezdirilmesi dikkat çekti.

NOTLAR

• Kiev'de soğuk geçen iki günün ardından bugün hava sıcaklığı biraz daha yükseldi. Karşılaşma öncesi termometre -1 dereceyi gösterdi.

• Stadın bulunduğu park alanına girişte çok sayıda Ukrayna vatandaşının

kara borsa bilet satmaya çalıştığı görüldü.

15 yıl önce