|

FIFA başkan yardımcılarına gözaltı şoku

İsviçre Adalet Bakanlığı, FIFA'daki yolsuzluk operasyonunda ikinci dalga kapsamında rüşvet aldıkları iddiasıyla gözaltına alınan iki üst düzey yetkilinin kimliklerini açıkladı.

Yeni Şafak
17:07 - 3/12/2015 Perşembe
Güncelleme: 15:10 - 3/12/2015 Perşembe
AA

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, FIFA Başkan Yardımcısı görevinin yanı sıra Kuzey ve Orta Amerika ile Karayipler Futbol Konfederasyonu (CONCACAF) Başkanı Alfredo Hawit ile Güney Amerika Futbol Konfederasyonu (CONMEBOL) Başkanı Juan Angel Napout gözaltına alındı.



Gözaltına alınan iki üst düzey FIFA yetkilisinin ABD'ye iade edilmeyi kabul etmediği de belirtildi.



FIFA'daki yolsuzluk operasyonunun ikinci dalga kapsamında rüşvet aldıkları iddiasıyla iki üst düzey FIFA yetkilisi bu sabah gözaltına alınmıştı.



FIFA İcra Kurulu toplantısı için Zürih'te bulunan iki FIFA yetkilisinin, milyonlarca dolar rüşvet aldıkları iddiasıyla Zürih'teki Baur au Lac Oteli'nde yapılan operasyonda İsviçre emniyeti tarafından bu sabah gözaltına alındığı ve ABD'ye iade edileceği açıklanmıştı.



FIFA'daki yolsuzluk operasyonu kapsamında 27 Mayıs 2015'te Zürih'te 7 FIFA yetkisi gözaltına alınmıştı. Gözaltındaki yetkililerden Jeffrey Webb ve Jose Maria Marin ABD'ye iade edilirken, iadeye itiraz eden Eugenio Figueredo, Eduardo Li, Julio Rocha, Costas Takkas ve Rafael Esquivel'in yargı süreci devam ediyor.



#fıfa
#gözaltı
#İsviçre Adalet Bakanlığı
#yolsuzluk
8 yıl önce