|

'Hido'dan gençlere tavsiyeler

ABD Ulusal Basketbol Ligi'nde (NBA) Los Angeles Clippers'ın formasını giyen milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu, NBA'de 15 yıldır iyi bir kariyer geçirdiğini belirterek, "İnşallah genç arkadaşlara iyi bir şekilde örnek olmuşumdur. Benim hep onlara tavsiyem, her zaman kendilerine bir hedef koymaları ve o hedef için gereken bütün çalışmaları yapmaları" dedi.

Yeni Şafak
10:52 - 14/12/2014 Pazar
Güncelleme: 09:59 - 14/12/2014 Pazar
AA
NBA kariyerine 2000-2001 sezonda Sacramento Kings ile başlayan ve daha sonraki yıllarda San Antonio Spurs, Orlando Magic, Toronto Raptors, Phoenix Suns ve Los Angeles Clippers formasını terleten tecrübeli basketbolcu Türkoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 yıllık kariyerinde geriye dönüp baktığında kelimelerle ifade edemeyeceği hislerle karşılaştığını söyledi.


Kariyerinde kendisine yardımcı olan insanların bulunduğunu ifade eden Türkoğlu, "Kendimi şanslı hissediyorum, yanımda hep doğru insanlar vardı. Bu benim iyi yerlere gelmemi sağladı. Ben de fırsatları her zaman en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştım. Allah'a çok şükür ki bu süreçte güzel bir kariyer geçirdiğime inanıyorum. İnşallah böyle devam eder" diye konuştu.


Türkoğlu, NBA'de forma giymek isteyen ya da şu anda NBA kariyerini sürdüren genç Türk basketbolculara da örnek olmaya çalıştığını kaydetti. Türkoğlu, "Eğer onlara örnek olduysam bu beni çok mutlu eder. İnşallah genç arkadaşlara iyi bir şekilde örnek olmuşumdur. Benim hep onlara vereceğim tavsiyem, her zaman kendilerine bir hedef koymaları ve o hedef için gereken bütün çalışmaları yapmaları. İnşallah o süreçte de yanlarında hep doğru insanlar olur benim hayatımda olduğu gibi. İnşallah onlar da istedikleri başarılara ilerlerler, istedikleri noktalara gelirler. Ben ağabeyleri olarak onlar için gurur duyarım" ifadelerini kullandı.


NBA'de iyi bir kariyer geçirdiğini anlatan milli basketbolcu, "İnşallah bundan sonra da şu anda oynayan ve daha sonra gelecek Türk arkadaşlar benden daha iyi iş yaparlar. Biz tabi ki kapıyı açtık, sonuçta onlar devam ettirecek. İnşallah benden daha başarılı NBA kariyerleri geçirirler. Biz de ağabeyleri olarak onları her zaman her koşulda desteklemeye devam edeceğiz" diye konuştu.


 


-NBA'deki diğer Türk basketbolcular


Türkoğlu, NBA'deki New Orleans Pelicans'ta forma giyen Ömer Aşık'ın Houston Rockets'tan sonra iyi bir fırsat yakaladığını belirterek, başarılı pivotun bu yıl geçen sezona göre daha fazla ilk 5'te maçlara başladığını söyledi.


Milwaukee Bucks'ta oynayan Ersan İlyasova'nın da zaman zaman sakatlıklarla uğraşmasına rağmen sahada görev aldığında bunu iyi değerlendirdiğini ifade eden Türkoğlu, Utah Jazz formasıyla bu sezon başarılı bir performans ortaya koyan Enes Kanter'in de genç yaşına rağmen maçlarda iyi süre aldığını kaydetti.


NBA'deki tüm Türk basketbolcuların başarılarının devam etmesini isteyen Türkoğlu, "Sonuçta söylediğim gibi onlar bundan sonra Türk halkını en iyi şekilde temsil etmeye devam edecekler. İnşallah bu başarıları böyle devam eder ve uzun yıllar bizlerin yaptığı gibi bizi gururla temsil ederler" dedi.


Hidayet Türkoğlu, 2008'de Orlando Magic formasıyla 19.5 sayı, 5.7 ribaund ve 5 asist ortalamasıyla En Çok Gelişme Kaydeden Oyuncu (Most Improved Player) ödülüne layık görülmüş, 2009'da da yine Magic formasıyla Los Angeles Lakers'a karşı NBA finali oynamıştı.
#NBA
#Hidayet Türkoğlu
#röportaj
9 yıl önce