|

'Hür insanların Filistin'de yaşaması zor iken...'

"Engelliler Haftası" etkinlikleri kapsamında, Ereğli Belediyespor Engelli Voleybol Takımı ile özel maç yapmak için kente gelen Filistin Engelli Voleybol Takımı oyuncuları, Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay’ı ziyaret etti. Filistin ekibinin kafile başkanı Muhammet Ziyad, "Hür insanların Filistin'de yaşaması zor iken burada engellilere yönelik planlamalar yapılması bizleri son derece mutlu etmiştir" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
13:09 - 12/05/2015 Salı
Güncelleme: 10:16 - 12/05/2015 Salı
AA

Çay, yaptığı konuşmada, Filistin'in kendileri için ayrı bir öneme sahip olduğunu söyledi. İlçede engellilerin karşılaştıkları sorunların çözümü için çaba ortaya koyduklarını belirten Çay, hükumetin de engellilere sahip çıktığını anlattı. Filistin ekibinin kafile başkanı Muhammet Ziyad da Türkiye'de engellilere yönelik dünyaya örnek gösterilecek çalışmalar yapıldığını gördüklerini vurguladı.



Filistin'de farklı sorunlar yaşadıklarını dile getiren Ziyad, "Sizler de yaşadıklarımızı gündemden takip ediyorsunuz. İşgalci İsrail güçleri gençlerimizi hedef almaktadır. Açık bir şekilde Filistin halkının hür, insanca yaşaması engellenmektedir" dedi.



Ziyad, Türkiye'de engelliler için yolların bile düşünüldüğüne işaret ederek şöyle konuştu:



"Hür insanların Filistin'de yaşaması zor iken burada engellilere yönelik planlamalar yapılması bizleri son derece mutlu etmiştir. Keskin nişancıların hedef alması ve 'diriliş' esnasında yaşanan bir takım sıkıntılardan dolayı engelli sayımız bir hayli fazla. Savaş hali yaşayan bir ülke olmamızdan ötürü engellileri çok düşünme ve onların sıkıntılarını giderme noktasında hükümetimizin artık gücü yetmemektedir. Kimi zaman bu engelliler annelerimiz, babalarımız ve evlatlarımızdır, tüm dünyanın buna karşı hassasiyetle yaklaşmasını isteriz. İnsanlığa sığmayacak muamelelerle karşılaşılıyor."



Türkiye'nin Filistin halkının her zaman yanında olduğunu, bu sevgi ve dostluğun ilelebet sürmesini istediklerini aktaran Ziyad, Türkiye'nin ikinci evleri gibi olduğunu kaydetti.



Konuşmaların ardından Kaymakam Çay, kafileye yöreye özgü çeşitli hediyeler takdim etti.



#Engelliler Haftası
#Ereğli Belediyespor Engelli Voleybol Takımı
#Filistin Engelli Voleybol Takımı
9 yıl önce