|

Seki'de başpehlivan Balaban

Muğla'da düzenlenen 24. Geleneksel Yayla Seki Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı İsmail Balaban kazandı.

Yeni Şafak
23:36 - 23/08/2015 الأحد
Güncelleme: 20:39 - 23/08/2015 الأحد
AA

Seydikemer ilçesine bağlı Seki Mahallesi'ndeki Zümrüt Çayırı mevkisinde düzenlenen güreşlere, 13 kategoride 460 pehlivan katıldı.



Başpehlivanlık için Ordulu Recep Kara ile Antalyalı İsmail Balaban karşılaştı. 2013 yılı Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri şampiyonu Balaban, çekişmeli geçen final müsabakasında rakibini puanlamada bastırarak yenerek başpehlivanlığın sahibi oldu. Bu yılın Kırkpınar Başpehlivanı Antalyalı Orhan Okulu, Karamürselli Kaan Kaya ile birlikte üçüncülüğü paylaştı.



İsmail Balaban, gazetecilere yaptığı açıklamada, başpehlivanlığı kazandığı için mutlu olduğunu belirterek, "Ben bu bölgenin çocuğuyum. Kendi bölgemdeki güreşi kazandığım için çok mutluyum. Recep Kara çok güçlü bir rakip. Ona karşı kazanmam da beni ayrıca gururlandırdı" diye konuştu.



Güreşlere yoğun ilgi

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz de ata sporu yağlı güreşleri, gelecek nesillere aktarmak için bu etkinliği organize ettiklerini söyledi.



Bölge halkının güreşlere yoğun ilgi gösterdiğini vurgulayan Otgöz, "Kırkpınar'ın en iyi pehlivanlarını Seki'ye getirdik. Er meydanımız sabahtan bu yana çok çekişmeli mücadelelere ev sahipliği yaptı. Bundan sonraki yıllarda da güreşleri daha geniş kapsamlı yapacağız" ifadelerini kullandı.



Organizasyonda güreş ağalığı 65 bin lira bedelle Seydikemerli iş adamı Adem Ulutaş'ta kaldı.

#Güreş
#24. Geleneksel Yayla Seki Yağlı Güreşleri
#İsmail Balaban
#Recep Kara
٪d سنوات قبل