|

Sivasspor: "Hakem hatası değil kural hatası"

Türkiye Futbol Federasyonu, Gaziantep FK - Beşiktaş ve Demir Grup Sivasspor - Galatasaray karşılaşmalarının VAR kayıtlarının incelendiğini ve bu iki karşılaşmada önemli hakem hataları yapıldığını açıklarken, Demir Grup Sivasspor- Galatasaray maçının VAR hakemine bundan sonra görev verilmeyeceğini, söz konusu iki maçın hakemlerine ise uzun süre görev verilmeyeceğini kamuoyuna duyurdu. Sivasspor ise yaptığı açıklamada, hakem hatası olmadığını, kural hatası olduğunu ifade etti.

Haber Merkezi
18:34 - 3/01/2023 Salı
Güncelleme: 18:45 - 3/01/2023 Salı
Yeni Şafak
Sivasspor-Galatasaray karşılaşmasından bir kare
Sivasspor-Galatasaray karşılaşmasından bir kare

TFF, Süper Lig'in 15. haftasında yapılan Gaziantep FK-Beşiktaş müsabakası ile 16. haftasında oynanan Demir Grup Sivasspor-Galatasaray mücadelelerinde yaşanan tartışmalı kararlarla ilgili VAR kayıtlarını kamuoyu ile paylaştı.

TFF: "Hakem hatası"

TFF'den yapılan açıklamada, "Son dönemde meydana gelen hakem hatalarıyla ilgili olarak, Türkiye Futbol Federasyonu ilgili kurulları ile gerekli incelemeleri yapmıştır. Bu kapsamda Gaziantep FK-Beşiktaş ve Demir Grup Sivasspor-Galatasaray maçlarının VAR kayıtları incelenmiştir ve bahsi geçen maçlarda hakemlerin 'önemli hakem hatası' yaptıkları tespit edilmiştir." denildi.

Sivasspor: "Hakem hatası değil kural hatası"

Sivasspor ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, hakem hatası olmadığını kural hatası olduğunu ifade etti. Kulüpten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

  • "VAR incelemesi sonucunda, ofsayt çizgisi çizilemeden golümüzün iptal edilmesi, hakem hatası değil kural hatasıdır.
  • Ofsayt olmayan bir pozisyonda ofsayt incelemesi için VAR'a çağrılıp, nizami gol için ofsayt kararı verilmesi skandal bir kural hatasıdır."

#Sivasspor
1 yıl önce