|

TEB BNP Paribas İstanbul Cup ile tenis heyecanı başlıyor

TEB BNP Paribas İstanbul Open’ın ardından Türkiye, yeni bir tenis şölenine hazırlanıyor. Yılın en büyük kadın tenis organizasyonu TEB BNP Paribas İstanbul Cup, turnuvanın 10. yılında Venus Williams’ın yanı sıra dünyanın en iyi kadın tenisçilerini ağırlıyor. 20-26 Temmuz tarihleri arasında Garanti Koza Arena’da düzenlenecek turnuvada, dünya çapında 32 raket şampiyonluk için mücadele edecek.

Yeni Şafak
04:00 - 20/07/2015 Pazartesi
Güncelleme: 02:45 - 20/07/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Tenisin prensi Roger Federer ve hızla yükselen yıldızı Grigor Dimitrov gibi dünyanın en iyi erkek tenisçilerinin katılımıyla düzenlenen TEB BNP Paribas İstanbul Open'ın ardından, teniste heyecan TEB BNP Paribas İstanbul Cup ile yeniden yükseliyor. 20-26 Temmuz tarihleri arasında Garanti Koza Arena'da, Türk Ekonomi Bankası'nın (TEB) isim sponsorluğunda ve Türkiye Tenis Federasyonu'nun (TTF) katkılarıyla İstanbul Cup A.Ş. tarafından düzenlenen turnuvada, yetenekli Türk raketlerin yanı sıra Venus Williams gibi dünyaca ünlü 32 raket şampiyonluk kupası için yarışacak.



YILIN EN BÜYÜK KADIN TENİS ORGANİZASYONU


TEB'in dünya tenisinin en büyük destekçisi konumundaki küresel ortağı BNP Paribas'ın bu alandaki 42 yıllık deneyiminden de yararlanarak Türkiye'de tenisin gelişmesi ve yaygınlaşması için çalışmalar yaptığını belirten TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi; “Bu konudaki ilk adımı Gençlik ve Spor Bakanlığı ile TTF'nin ülkemize kazandırdığı WTA Championships'e adımızı vererek attık ve TEB BNP Paribas WTA Championships ile 3 yıl boyunca dünyanın en iyi kadın raketlerini ağırladık. Garanti Koza işbirliğiyle ATP çatısı altındaki erkek tenisinin ülkemizde düzenlenmesini sağlayarak TEB BNP Paribas İstanbul Open'a ismimizi verdik. Erkeklerden sonra kadınlarda tenis heyecanını şimdi de yılın en büyük kadın tenis organizasyou TEB BNP Paribas İstanbul Cup'a taşıyoruz” dedi.



VENUS WİLLİAMS TURNUVA İÇİN İSTANBUL'DA


“Bundan tam 10 yıl önce, turnuvanın ilk yılında şampiyonu olan Venus Williams yine bizlerle birlikte” diyen Mendi; “Banka olarak tenise desteğimizin 5. yılında, böylesi önemli bir organizasyona ismimizi verdiğimiz ve başta Williams olmak üzere kadın tenisinin en iyilerini ülkemizde ağırladığımız için çok mutluyuz” diye konuştu.



TENİSE YATIRIM ÜLKENİN GELECEĞİNE YATIRIMDIR


Tenise yatırımı 'ülkenin geleceğine yatırım' olarak gördüklerini ifade eden Mendi şunları söyledi: “TEB olarak ana sponsoru olduğumuz TTF'nin de desteğiyle tenise ve tenisin geleceğine yatırım yaparak; gençlerimiz arasından dünya çapında yıldız raketler yetiştirilmesine katkı sağlamayı, global ölçekte tenis organizasyonlarına ismimizi vererek desteklemeyi, tenisle Türkiye markasına değer katarak spor ekonomisinden daha fazla pay sahibi olmasına yardımcı olmayı istiyoruz. Tenis organizasyonu konusunda ülke olarak, özellikle son beş yılda TEB BNP Paribas WTA Championships, TEB BNP Paribas İstanbul Open, TEB BNP Paribas İstanbul Cup gibi turnuvalarla uluslararası çapta başarılara imza atarken, biz de bu organizasyonların hep destekçisi olduk."



Venus Williams

: Eski bir numara ABD'li raket, şu anda WTA Dünya sıralamasında 15. durumda. 7 'si Grand Slam toplam 46 tekler şampiyonluğu var. Grand Slam'lerde 13 çiftler şampiyonluğu yaşadı. Ayrıca 4 olimpiyat altını mevcut.



Çağla Büyükakçay

: 2010 yılında Amerika Açık Tenis turnuvasına, 2011'de de Avustralya Açık, Fransa Açık, Wimbledon ve Amerika Açık turnuvalarında teklerde Grand Slam oynayan ve tur geçen ilk Türk kadın tenisçi unvanını aldı.



İpek Soylu

: 2012 Wimbledon'da gençler kategori ana tabloya kalma başarısı göstererek bunu başaran ilk Türk kadın tenisçi oldu. İpek 'in çift gençlerde 2014 ABD, teklerde toplam 7 ITF turnuvası şampiyonluğu mevcut.



Jelena Jankovic

: 2000 yılında profesyonelliğe geçen Sırp raket, şu anda WTA Dünya sıralamasında 25. sırada yer alıyor. Grand Slam'lerde 4 yarı finali bir de finali bulunan oyuncunun toplam 13 şampiyonluğu bulunuyor.



Anastasia Pavlyuchenkova: 2005 yılında profesyonelliğe geçen oyuncu şu anda WTA Dünya Sıralamasında 40. sırada. 2006 Avustralya Açık gençler şampiyonu olan oyuncunun toplam 7 şampiyonluk kazandı.



Monica Niculescu

: 2002 yılında profesyonelliğe geçen Rumen oyuncu şu anda WTA Dünya sıralamasında 41. sırada. Oyuncunun toplam 2 şampiyonluğu bulunmaktadır. Niculescu, İstanbul Cup'ın sürpriz isimlerinden...



Alize Cornet

: 2006 yılında profesyonelliğe geçen Fransız oyuncu şu anda WTA Dünya sıralamasında 28. sırada yer alıyor. 2007 yılında Roland Garros gençler şampiyonu olan oyuncunun toplam 4 şampiyonluğa sahip.



Camila Giorgi: 2006 yılında profesyonelliğe geçen İtalyan oyuncu şu anda WTA Dünya sıralamasında 31. sırada. Toplam 4 final oynayan oyuncunun 1 şampiyonluğu bulunuyor. Giorgi de sürpriz şampiyon adaylarından gösteriliyor.



Elina Svitolina

: 2010 yılında profesyonelliğe geçen Ukraynalı raket, şu anda WTA Dünya sıralamasında 17. sırada. 15 yaşında Roland Garros gençler şampiyonu olan oyuncunun toplam 3 şampiyonluk kazandı.



Daria Gavrilova

: 2010 yılında profesyonelliğe geçen Rus oyuncu, şu anda WTA Dünya sıralamasında 39. sırada yer alıyor. 2010 Amerika Açık gençler şampiyonu olan oyuncu, henüz şampiyonluk sevinci yaşamadı.



TEB Sokak Tenisi etkinlikleri düzenlenecek


Gökhan Mendi, turnuva boyunca heyecanlı maçların yanı sıra gerek turnuva alanında gerekse İstanbul'un farklı bölgelerinde düzenleyecekleri Sokak Tenisi aktiviteleriyle de tenisseverlerin keyifli zaman geçirmelerini sağlayacaklarını söyledi ve şunları ekledi: “Tenisi sadece televizyondan izlenen bir spor olmaktan çıkararak halka yakın bir spor haline getirmek amacıyla 3 yıldır 81 ilde birçok kişinin tenis oynamanın zevkine varmasını sağladık."


#Roger Federer
#TEB BNP Paribas İstanbul Open
#Championships
9 yıl önce