|

Trabzonspor rotayı Moura'ya çevirdi

Bordo-mavili takım, Toulouse'ye giden golcü Umut'un boşluğunu Fluminenseli forvet ile doldurmak istiyor. 28 yaşındaki Rafael Moura, yeni başlayan Brezilyalı Ligi'nde 3 maçta 2 gol attı.

Kamil Anahar
00:00 - 15/06/2011 Çarşamba
Güncelleme: 23:18 - 14/06/2011 Salı
Yeni Şafak
Trabzonspor rotayı Moura'ya çevirdi
Trabzonspor rotayı Moura'ya çevirdi

Trabzonspor'un uzun süredir takip ettiği Brezilyalı forvet Rafael Moura konusunda ciddi adımların atılabileceği öğrenildi. Ünal Karaman'ın daha önce bir çok kez izlediği 28 yaşındaki Sambacı, yeni start alan Brezilya liginde Fluminense forması altında 3 maçta iki gol atarken oynadığı futbolla da dikkatleri üzerine çekmeyi yine başardı. 2014 yılına kadar Fluminense ile sözleşmesi bulunan Moura için cazip bir teklif yapmaya hazırlanan Trabzonspor yönetiminin, forvet hattını bu oyuncu ile güçlendirmeyi planladığı öğrenildi. Umut Bulut'un Toulouse'ye transfer olma ihtimalinin yüksek olması nedeni ile hem Şampiyonlar Ligi, hem Spor Toto Süper Lig hem de Ziraat Türkiye Kupası gibi hedefleri bulunan Trabzonspor, alternatifi bol bir kadro kurmak istiyor. Öte yandan bordo-mavili takım orta sahaya yapılacak takviye konusunda Belçika ekibi Brugge'nin Venezuelalı yıldızı Roland Vargas'ı da gündeme aldı. Bonservis bedeli 4 milyon Euro olan 25 yaşındaki oyun kurucu takımının gol yükünü çeken isimlerden biri olarak öne çıkıyor. Geçen sezon 15 gol atan Roland Vargas, e sakatlığından dolayı da en az 8 maçta da forma giyememişti.


Aykut ve Kemal için yoğun mesai

Trabzonspor, orta saha oyuncusu Aykut Akgün için Karşıyaka yapılan görüşmeler bitme aşamasına geldi. Bu futbolcu, Trabzon'a gelmeye çok istekli olduğunu belirtti. Bu arada Samsunsporlu Kemal Tokak'ın durumu ise 1-2 gün içinde netleşeceği bildirildi.



13 yıl önce