|

Yönetim Kurulu üyeliğine yeni aday: Faruk Pala

Başkan adaylarından Murat Aksu'nun, Yönetim Kurulu Üyeliğini açıkladığı son isim Faruk Pala oldu.

İha
00:00 - 6/01/2010 Çarşamba
Güncelleme: 12:55 - 6/01/2010 Çarşamba
Yeni Şafak
Yönetim Kurulu üyeliğine yeni aday: Faruk Pala
Yönetim Kurulu üyeliğine yeni aday: Faruk Pala

Ocak 2010'da düzenlenecek Beşiktaş Jimnastik Kulübü Olağan Genel Kurulu'nda Başkan adayı olan Av. Dr. Murat Aksu, Yönetim Kurulu Üyelerini açıklamaya devam ediyor. Murat Aksu'nun listesinde son açıklanan isim; Beşiktaş camiasının önemli isimlerinden olan Faruk Pala oldu.


Murat Aksu'nun Yönetim Kurulu Listesinde daha önce açıklanan isimler Cumhurbaşkanlığı eski baş danışmanı ve RTÜK Kurucu Başkanı Ali Baransel, Baymak Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Akdoğan Bağfaş Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Kemal Gençer, Microsoft'un Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Başkanlığı görevlerini yürütmüş olan Emre Berkin ve Finans sektörnün tanınan ismi Merdan Araz olmuştu.


Murat Aksu, Faruk Pala'nın Yönetim Kurulu üyeliğiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, Başkanlığa aday olduğum günden bu yana bana ve şimdiye kadar ismini açıkladığım arkadaşlarıma gösterilen büyük ilgi ve sevgi için şükranlarımı sunuyorum. Bizlere yönelik bu güven ve desteğe layık olabilmek amacıyla yoğun bir çalışma sürdürüyoruz. Hepsi kendi alanında uzman arkadaşlardan oluşan komiteler; Beşiktaş'ı sağlam kurumsal ve mali yapıya kavuşturmak, yepyeni kaynaklar yaratma yönünde heyecan ve azimle projeler üretmeye devam ediyor. Çağdaş ve yenilikçi yapılar içeren bu projelerin hayata geçmesi ile Beşiktaş'ın özlediğimiz konuma ulaşacağına gönülden inanıyoruz.


Başlattığımız 'Değişim Hareketinin' temel dayanağı Beşiktaş'ın geleneklerine, temel değerlerine sahip çıkarak modern çağa ayak uydurmaktır. Yönetim Kurulumuz da bu prensip çerçevesinde oluşmaktadır.


Beşiktaş camiasının; tecrübesi, alçakgönüllülüğü ve saygınlığı ile en önemli isimlerinden olan Sayın Faruk Pala'nın ekibimizde yer alması bizim için büyük bir katkıdır.


Beşiktaş'ın en zor dönemlerinde yöneticilik yapmış, Beşiktaş'a maddi ve manevi anlamda unutulmayacak katkıları olan, Beşiktaş'ta alt yapı hamlesinin mimarlarından olan Sayın Faruk Pala'nın yönetim tecrübesi bize yol gösterecektir. Kendisine katılımı için teşekkür ediyoruz" dedi.


Faruk Pala ise konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Geçmişte birçok başkan ve başkan adayı tarafından yönetimlerde yer almam konusunda davet almıştım. Beşiktaş'ın bugün geldiği noktaya bakınca artık yeniden sorumluluk almamın gerektiğini hissettim. Sayın Murat Aksu'nun şahsıma yaptığı teklifi Beşiktaşlı sorumluluğum gereği kabul ettim, kendisine teşekkür ederim.


1975 yılında ilk kez Beşiktaş'ta yönetici olduğumda kulüp tarihinin o güne kadar ki en zor şartları ile karşı karşıyaydık. Beşiktaş'ın çok zor günlerini birlikte yaşadığım arkadaşlarımla beraber başlattığımız alt yapı hamlesinin sonuçlarını ne mutludur ki 15 yıl sonra gelen şampiyonlukla görebildik. Bizden sonra sistem sağlıklı bir şekilde çalışmaya devam etti ve Beşiktaş'ın altın çağı yaşandı.


Bugün maalesef, tarih tekerrür edercesine yine zor bir dönemin içindeyiz. Beşiktaş bugünleri de atlatacaktır. Yeter ki Beşiktaşlılar kulüplerine sahip çıksınlar.


Hayatımın hem en zor hem en mutlu günlerinin geçtiği Beşiktaş'ta yeniden görev almam gerektiği için buradayım. Yeniden yapılanma sürecinin zorluklarını geçmişte yaşamış biri olarak Beşiktaş'ıma yeniden hizmet etmek benim için büyük onur olacaktır."


FARUK PALA KİMDİR?

Faruk Pala 1943 yılında Samsun da doğdu. Türk tekstil sanayinin önde gelen isimlerinden olan Pala, sektörün önde gelen şirketlerinin kurucusudur. Tekstil Sanayisine yaptığı yatırımlarla tanınmaktadır.


Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nde 1975-1977 ve 1981-1984 yılları arasında Yönetim Kurulu Genel Sekreteri olarak görev yapmıştır. Beşiktaş'ın yetmişli yılların sonlarında başlattığı futbol alt yapı hamlesi olan "Özkaynak Düzenin" hayata geçirilmesinde önemli katkıları olmuştur.

14 yıl önce