|

2017 Volkswagen Golf tanıtıldı

Alman otomotiv devi Volkswagen, en son 2012 yılında yenilediği Golf'te ufak çaplı değişime gitti. Dış ve iç tasarımda küçük değişiklikler yapan Volkswagen, yeni Golf'te kullandığı yeni nesil teknolojiyle sınıfının standartlarını değiştirecek gibi görünüyor. 2017 model Golf, yarı sürücüsüz otomobil deneyimi sunuyor.

Yeni Şafak ve
11:05 - 11/11/2016 Cuma
Güncelleme: 11:21 - 11/11/2016 Cuma
Yeni Şafak
Volkswagen'in en çok satan otomobilleri arasında yer alan Golf yenilendi. Yeni Golf 2017 yılında geliyor.
Volkswagen'in en çok satan otomobilleri arasında yer alan Golf yenilendi. Yeni Golf 2017 yılında geliyor.

Ülkemizde her yıl en çok satan otomobil modelleri arasında yer alan Volkswagen Golf'ün yeni kasasına dair detaylar ortaya çıktı. Alman otomotiv devi Volkswagen, C-segment hatchback kategorisindeki lideri Golf'ün güncel kasası MK7'yi ilk olarak 2012'de gün yüzüne çıkarmıştı. Aradan 4 yıl geçtikten sonra şirket, Golf'ü elden geçirmeye karar verdi ve küçük dokunuşlarla MK7'yi güncelledi.






Aracın yeni dış tasarımına baktığımız zaman çok küçük yenilikler görüyoruz. Öncelikle ön farlardaki değişim göze çarpıyor. U LED olarak bilinen Golf 7'nin ön farları, artık çok daha yatay bir konuma getirilmiş. Bundan böyle U LED olarak adlandırılmayacağı kesin… Volkswagen'in yenilenen Golf'te Xenon ve Full LED far teknoloji kullanacağı belirtiliyor.







Ön farların dışında ön alt ızgarada da ufak değişim olduğu görünüyor. Izgarada petek deseni uygulanırken, sis farları da eklenen çerçeveyle birlikte daha belirgin hale getirilmiş. Diğer taraftan yeni Golf 7'nin tanıtım rengi de bir hayli dikkat çekici. Volkswagen bu otomobilin tanıtımı için alışılmışın dışında olarak altın sarısı rengini tercih etmiş.







Aracın arka tasarımına göz gezdirdiğimizde ise ön kısma göre çok daha az bir değişim olduğunu görüyoruz. Güncel kasayla aynı gibi görünen stop lambalarının iç tasarımı değişmiş. LED aydınlatmaların konumlandırılışı, araca yeni bir hava katmış. Ayrıca tampona entegre edilen çift egzoz borusunun krom çerçeveli yeni tasarımı da bir hayli hoş duruyor.







İç mekanda en dikkat çeken yenilik şüphesiz yeni nesil multimedya ekranı. Direksiyon, vites, klima, elektronik park freni ve daha birçok bileşenin tasarımı ve konumu değişmezken, dev ekranlı multimedya ekranındaki değişim gözlerden kaçmıyor. Bu ekranın boyutu, aracın donanım seviyesine göre 6.5-inç ila 9.2-inç arasında değişiyor. Ayrıca sesle kontrol ve hareket algılama yeteneği sayesinde Golf'ün yeni multimedya sistemi, bulunduğu segmentte standartları değiştirecek gibi görünüyor.







Yeni Golf'ün gösterge panelinin de değiştiği görünüyor. Bu araçta Passat'tan da alıştığımız 1440 x 540 piksel çözünürlükte tam dijital gösterge paneli kullanılacak. Bu panelin ayrıca 3 boyutlu navigasyon desteğine de sahip olduğunu belirtelim.



2017 model Golf, sahip olduğu sürüş asistanlarıyla yarı sürücüsüz otomobil deneyimi de sunacak. Aracın park asistanı, şerit takip asistanı, trafik levhası algılama sistemi, kör nokta sensörü, adaptif hız sabitleyici, çarpışma sonrası otomatik frenleme sistemi, yorgunluk algılayıcı sürücü uyarı sistemi gibi pek çok yardımcı fonksiyonu bulunuyor. Ayrıca Trafik Sürüş Asistanı, 60 km/s hıza kadar otomatik sürüş sağlıyor. Bu özelliğin özellikle yoğun dur/kalkların yaşandığı trafik için bulunmaz bir nimet olduğu ifade ediliyor.





Yenilenen Golf, yeni nesil motorla birlikte geliyor. Hali hazırda hem tasarruflu hem performanslı 1.4 TSI 150 hp ACT motor kullanan Volkswagen, bu motoru güncelledi. Yeni nesil Golf'te 1.5 TSI motor kullanılacak. Evo olarak adlandırılan bu motor, yine ACT teknolojisine sahip olacak ve 148 beygir güç üretecek. Söz konusu motorun karma değerlerde 100 kilometrede 4.9 litre benzin yaktığı ifade ediliyor.



#Yeni Golf 7
#Volkswagen Golf
#Golf MK7
#2017 Golf
7 yıl önce