|

Direksiyon simidini kaldırıyor

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Model Y’nin ilk sinyallerini vermeye başladı. Hayranlarına Model Y ile bambaşka bir teknoloji sunacak olan şirket, yeni aracından direksiyon simidini kaldıracak gibi görünüyor.

Yeni Şafak
11:35 - 8/06/2018 Cuma
Yeni Şafak
Yeni teknolojiye kullanıcılarını alıştırmak isteyen Tesla, süresi şimdilik belli olmayan ücretsiz test sürüşleri düzenlemeyi planlıyor.
Yeni teknolojiye kullanıcılarını alıştırmak isteyen Tesla, süresi şimdilik belli olmayan ücretsiz test sürüşleri düzenlemeyi planlıyor.

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, son dönemde yaşanan sallantılı haberlerle çalkalanıyor. Bunun yanın üretim bandında yaşadığı sıkıtılar da Model 3’lerin müşterileri ile buluşmasına da sekte vurmaya devam ediyor. Buda Tesla yönetimini ve müşterilerinin bir hayli canını sıkmaya devam ediyor.

Lakin Model 3 üretimini tamamlamaya çalışan Tesla, yeni bir modelle daha kullanıcılarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Model Y olarak adlandırılan yeni araç ile hayranlarının ilgisini üzerine toplamaya çalışacak olan Tesla, Y modeli ile otomotiv dünyasına yeni bir de soluk getirmeye hazırlanıyor.


Şirketin dahi çocuğu olarak bilinen Elon Musk, Tesla Model Y için yaptığı açıklamada aracın hiçbir yerinde deri kaplamanın olmayacağı yönünde. Şirket bu hareketiyle kaliteden ödün veriyormuş gibi görünse de aslında aracın teknolojik donanımının sinyallerini veriyor. Buna ek olarak Musk aracın direksiyonsuz bir araç olma ihtimalinden de bahsederek aracın donanım özelliklerinin çok güçlü geleceğinin ilk belirtilerini kullanıcılarına sunmaktan çekinmiyor.

Tabi ki direksiyonsuz araç söyleminden ilk bahseden Tesla değil. GM 2019 yılında direksiyon simidi olmayan otomobiller piyasaya sürmek istediğini ciddi şekilde açıkladı. Dünyanın önde gelen teknoloji devlerinin bu açıklamaları, yapay zekanın gelişimi ve otonom teknolojisinde gösterilen başarı birleştirince yakın zamanda bilim kurgu filmlerindeki araçların hayatımıza girmesi kaçınılmaz gibi görünüyor.


Direksiyon simidi olmayan araçlara kullanıcılarını ısındırmak için şimdiden ücretsiz test sürüşü sözü veren ve bu test sürüşünü şimdilik bir tarih ile kısıtlandırmayan Musk, direksiyon simdi olamayan araçlara insanları ısındırmak için elinden geleni yapacak gibi görünüyor.

#Tesla
#Model Y
#Direksiyonsuz araç
6 yıl önce