|

Fuarın yıldızı Hyundai'den: Genesis New York Concept

New York Otomobil Fuarı'nın canavarları birer birer su yüzüne çıkıyor!

Yeni Şafak ve
17:00 - 24/03/2016 Perşembe
Güncelleme: 17:03 - 24/03/2016 Perşembe
Yeni Şafak

New York Otomobil Fuarı'ndan her sene olduğu gibi çarpıcı detaylar gelmeye devam ediyor. Hyundai'nin lüks otomobil girişimi Genesis (Toyota'nın Lexus'u, Honda'nın Acura'sı gibi) yeni konsept modeli New York Concept'i tanıttı.



Oldukça özel ve göze hoş gelen bir tasarıma sahip olan bu araç, BMW 3 serisi, Mercedes C serisi ve Audi A4'e rakip olarak

. Hedef aldığı rakiplerine baktığımızda aracın D segment olduğu söyleyebiliriz.



  • Hyundai, her ne kadar ülkemizde yaygın olmasa da Genesis modeliyle adeta Mercedes ve BMW'ye kafa tutuyor. Zira Koreli otomobil devi, bildiğimiz kalitesinin çok ötesinde otomobiller üretiyor. Hyundai'nin bu isim altında hali hazırda Genesis, Genesis Coupe, Genesis G90 gibi otomobilleri bulunuyor.




İlk olarak New York Fuarı'nda görücüye çıktığı ve konsept tasarım olduğu için 'New York Concept' takma ismiyle tanıtılan model, 'atletik elegans' yani hem spor hem zarif bir tasarıma sahip. Aracın ön kısmına baktığımızda Jaguar'dan esintiler görüyoruz. Genesis logosunun tasarımı ve konumlandırılması ise fazlasıyla Aston Martin kokuyor.





Aracın arka kısmına baktığımızda ise ince LED stop lambaları dikkat çekiyor. 4 adet egzoz borusunun tampona entegre edilmesi de oldukça şık durmuş. Ayrıca ön tamponda da kullanılan egzoz borularının altından geçen gümüş renkli çizgi araca bütünlük sağlayan ince detaylardan birisi olarak gözümüze çarpıyor.




Diğer taraftan ön kaput kapağının küçük tutulması da araca daha spor bir hava katmış. Ayrıca konsept aracın yan tarafında kullanılan hava kanallarının, tıpkı ön ızgara da olduğu gibi altıgen tercih edilmesi de bir bütünlük oluşturmuş.



Hazır kaputtan bahsetmişken, ön kaputun altındakilerden de bahsedelim biraz. Hibrit motor teknolojisine sahip bu araç, 241 beygir güç üreten 2.0 litre motora sahip. Bu motor, son model otomobillerde kullanılan 8 ileri şanzıman ile desteklenmiş.



Aracın piyasaya tam olarak ne zaman çıkacağı bilinmiyor. Lakin Hyundai, Genesis markası altında 5 sene içinde 5 yeni model piyasaya süreceğini açıkladı. Bu 5 modelin üretiminde, muhtemelen New York Concept'in tasarımı baz alınacak.





#hyundai
#genesis
#new york otomobil fuarı
8 yıl önce