|

iPhone 6S Plus'tan ilk görüntüler

Apple'ın Eylül ayında tanıtıp satışa sunacağı yeni iPhone ailesinin ağabeyi iPhone 6S Plus'ın kasası görüntülendi.

Yeni Şafak
17:49 - 20/07/2015 Pazartesi
Güncelleme: 17:53 - 20/07/2015 Pazartesi
Diğer
İlk iPhone'dan başlayıp, iPhone 6'ya kadar çıkan tüm iPhone modellerine toplu biçimde baktığımızda tasarım değişikliklerini de çok daha net biçimde gözlemleyebiliyoruz.
İlk iPhone'dan başlayıp, iPhone 6'ya kadar çıkan tüm iPhone modellerine toplu biçimde baktığımızda tasarım değişikliklerini de çok daha net biçimde gözlemleyebiliyoruz.

Apple'ın Eylül ayında tanıtıp satışa sunacağı yeni iPhone ailesinin ağabeyi iPhone 6S Plus'ın kasası görüntülendi. Bildiğimiz gibi bu ayın başında

yayımlanmıştı. İşte aradan geçen 3 hafta ertesinde şimdi de ağabeyinkiler geldi.



Haberimize geçeceğiz ama önce bir not düşmekte fayda var:


''

iPhone 6 ile 6S'in arasında tasarımsal anlamda bir farklılık olmayacağının yeniden altını çizelim. Çünkü gözlemlediğimiz kadarı ile bu konu halen tam olarak anlaşılmış değil. Keza yine

iPhone 7 başlığı altında gelen hiçbir habere de itibar etmeyin

. Bunlar da hep 'bir tık daha alalım' mantalitesinin ürünü olan yalan yanlış haberler. Gelecek olan model iPhone 7 değil iPhone 6S.

.

''


Gördüğümüz gibi

iPhone 6S'i kasası selefinin aynısı

. Gerçi içinde farklılıklar mevcut ama bize yansıyacak anlamda yani dış yüzeyinde bir değişiklik yok.






İçindeki değişiklikler neler?


İlk olarak selefinden farklı biçimde anakartın yerleştirileceği yüzeydeki montaj noktalarında değişiklik yapılmış. Bunun sebebi, Apple'ın yeni

SIP

(System in Package > tüm entegre devrelerin tek bir modül içerisinde yer aldığı yapı) tasarımına geçiş yapmış oluşu. Bu sayede boşalacak alana da kuvvetle muhtemel daha yüksek kapasiteli bir batarya yerleştirilebilecek.







Buna ek olarak mikrofon, hoparlör ve bağlantı yuvaları yerlerini aynı şekilde koruyor. Yani çift kamera düzeneğine yönelik söylentiler de boşa çıkmış durumda. (Muhtemelen)

ile 5MP'lik bir ön kameranın konuşlandırılacağı modelin RAM miktarının da 2GB'a yükseleceğini hatırlatalım.







5.5-inç ekran büyüklüğü ile gelecek olan 6S Plus'ın muhtemel çözünürlüğü ise 2K (yani 2560x1440p) olacak. Daha dayanıklı olan

kullanılacağı iPhone 6S'in kalbinde ise

yer alacak.







Ve son olarak da iPhone 6S'lerde kullanılacak kasaların üretiminin de aynı geçmiş modellerde olduğu gibi Hon Hai ile Foxconn firmalarına ihale edildiğini dipnot olarak düşelim ve iPhone 6S'in galerisiyle noktalayalım haberimizi:


Galeri: iPhone 6S'ten ilk görüntüler

#iphone
#apple
#iphone 6s
#iphone 6s plus
#akıllı telefon
9 yıl önce