|

Süperlerin en süperi: Bugatti Chiron

1500 beygirli canavar: 0-100 km/s 2.5 sn, maksimum hız 420 km/s!

Yeni Şafak ve
14:01 - 1/03/2016 Salı
Yeni Şafak

Veyron modeliyle rekor üstüne rekor kıran Bugatti; LaFerrari, McLaren P1 ve Porsche 918 Spyder'ın karşısına yepyeni bir canavarla çıkmaya hazırlanıyor: Bugatti Chiron.



Öncelikle aracın dış görünümüyle başlayalım… Bildiğimiz gibi Veyron 2005 yılında üretilmeye başlamıştı ve spor görünüm anlamında rakiplerinin gerisinde kalıyordu. Bugatti logosunun yer aldığı ön panjur haricinde, Chiron'un ön kısmının neredeyse tamamen değiştiğini görüyoruz. Ön farlar incelerek daha agresif bir görünüm oluşturulmuş. Yine ön kaput çizgileri de selefine göre kısalmış.





Araca yandan baktığımızda, önden arkaya doğru uzayan kavisli yapının daha da belirginleştiğini görüyoruz. Sürücü kapısı neredeyse tamamen iç kısımda kalmış. Sanki Chiron'un arka kısmı, araca sonradan eklenmiş gibi bir hava veriyor.



Bugatti Veyron'un arka kısmı, önüne nazaran biraz daha klasikti. Fakat Chiron ile arka kısım oldukça spor bir görünüme kavuşmuş. Ortada iki adet büyük egzoz boruları tercih edilmiş. Son olarak iç Chiron'un iç mekanına baktığımızda Veyron'a göre biraz daha sadeleştiğini görüyoruz. Ön konsolda sadece 4 adet buton, 4'lü flaşörler ve vites bulunuyor.





Veyron ile Chiron arasında az da olsa benzerlikler bulunuyor. Lakin Bugatti, Chiron'un Veyron ile kıyaslanmaması gerektiğini ve bu aracın yepyeni bir model olduğunu vurguluyor.



Evet, tasarım değerlendirmesinden sonra şimdi de Bugatti'nin son harikasının teknik detaylarına göz gezdirelim:



  • - 8.0 litre 16 silindir 4-turbo motor
  • - 1478 beygir güç
  • - 1600 NM tork
  • - 0-100 km/s performansı 2.5 sn altında
  • - 0-200 km/s performansı 6.5 sn altında
  • - 0-300 km/s performansı 13.6 sn altında
  • - Maksimum hız 420 km/s

Bugatti Chiron'un bu teknik değerleri, gelmiş geçmiş en güçlü cadde arabası anlamına geliyor. E gelmiş geçmiş en güçlü otomobilin de fiyatı haliyle aynı oranda yüksek oluyor.



Daha şimdiden 150 adetinin siparişi verilen modelden toplamda 500 adet üretilecek. Satış fiyatı ise $2.600.000 olarak belirlenmiş durumda.



  • Bugatti
  • 1909 yılında yüksek performanslı otomobiller üretmek için Ettore Bugatti tarafından, Fransa'da kurulan şirket, 2. Dünya Savaşı'nın başlaması sonucu ortaya çıkan ekonomik kriz nedeniyle kapatılmıştı. O dönem içinde 8 farklı model üretildi. 1998 yılında ise ünlü Alman otomobil üreticisi Volkswagen, Bugatti'yi satın aldı ve 2005'te VW ismi altında ilk modeli olan Veyron'u piyasaya sürdü. Veyron 431 km/s hız ile dünya rekoru kırmıştı. Fakat bu rekor Hennessey Venom GT tarafından 435 km/s ile geçilmişti.







#bugatti
#veyron
#chiron
#ettore bugatti
#laferrari
#mclaren p1
#918 spyder
8 yıl önce