|

Takla atan Tesla Model 3 bu hale geldi

Tesla Model 3, saatte 110 km hızla giderken bariyerlere çarparak kaza yaptı. Görgü tanıkları aracın kaza sırasında taklalar attığını söyledi. Araçta büyük hasar oluşurken sürücü yaralanmadan kurtuldu. Takla atan Tesla Model 3’ün fotoğrafları ve aracın teknik özellikleri...

Yeni Şafak
12:03 - 16/07/2018 Pazartesi
Güncelleme: 12:11 - 16/07/2018 Pazartesi
Takla atan Model 3'ün fotoğrafı.
Takla atan Model 3'ün fotoğrafı.

Elon Musk'ın CEO'su olduğu Tesla markasına ait olan Model 3, ilk kez aracın takla attığı bir kazaya karıştı. Bir Reddit kullanıcısı eşinin Tesla Model 3 ile yaptığı kazaya ait fotoğrafları paylaştı.

Saatte yaklaşık 110 kilometre hızla giderken önce orta şeritteki araca daha sonra bariyerlere çarpan araç, görgü tanıklarına göre taklalar attı. Hava yastıkları açılan araçta maddi hasar meydana gelirken, Tesla'nın sürücüsü kazayı yara almadan atlattı.


'StapleGun' isimli kullanıcı, aracın 3 aylık olduğuna ve ve yaklaşık 10 bin kilometre yaptığı bilgisini de verdi. Tesla Model 3, bataryaların konumu ve ağırlığı nedeniyle dengeli ve takla atması zor bir araç olarak tanımlanıyor.


Belirli bir hızın üzerinde yapılan ani manevralar ve çarpışmalar sonrası Tesla Model 3'ün de diğer otomobiller gibi takla atması kaçınılmaz. Tesla Model 3 'ün tüm çarpışma testlerinden başarıyla ayrılsa da gerçek hayatta gerçekleşen kazadan başarıyla ayrılması, ayrı bir önem taşıyor.





#Tesla
#Model 3
#Trafik Kazası
6 yıl önce