|

Türkiye'de bir ilk: Robot asker üretimi için çalışma başladı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Twitter üzerinden yeni bir açıklama yaptı. Türkiye’de bir ilke imza atılacağının müjdesini veren Özlü, TÜBİTAK destekli robot asker çalışmalarına start verildiğini müjdesini verdi.

Yeni Şafak
12:59 - 8/06/2018 Cuma
Güncelleme: 13:09 - 8/06/2018 Cuma
Yeni Şafak
Geliştirilecek olan robotun Asimo'dan daha iyi olacağı açıklandı.
Geliştirilecek olan robotun Asimo'dan daha iyi olacağı açıklandı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü Twitter üzerinden yeni bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamayla TÜBİTAK’ın insansız robot çalışması başlatacağı müjdesini veren Özlü, yeni üretilecek robotun Asimo'dan daha iyi olacağı müjdesini de verdi.

Türkiye’de ilk defa yapılacağının altını çizen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, söz konusu çalışmanın özellikle robot asker çalışması için geliştireceğini açıkladı.n özellikle robot asker çalışması için geliştireceğini açıkladı.



Yapay zeka destekli hayata geçirilmesi planlanan robotların, can kayıplarının önüne geçmesi düşünülüyor. Ayrıca söz konusu robotlar arazide mayın ve patlayıcı gibi unsurlara karşıda daha güvenli bir çözüm olacak.

Dünyanın birçok yerinde asker robot projesine destek veren teknoloji devleri söz konusu robotları silahlandırarak çatışma sahasında askerlerin yerine kullanmayı planlıyor.

#Asimo
#Asker robot
#TÜBİTAK
6 yıl önce