|

Uzat kentine Türkiye’den milletvekili seçildi

Uzaya kurulması planlanan Asgardia kenti için parlamento seçimleri yapıldı. Akıllara durgunluk veren ve bilim kurgu filmlerinden aşina olduğumuz Asgardia Cumhuriyeti’nin milletvekili listesinde Antalyalı bir Türk’te bulunuyor.

Yeni Şafak
13:18 - 1/07/2018 Pazar
Yeni Şafak
Dünya'nın yörüngesine kurulacak olan Asgardia kenti parlamentosuna Türkiye'den milletvekili seçildi.
Dünya'nın yörüngesine kurulacak olan Asgardia kenti parlamentosuna Türkiye'den milletvekili seçildi.

Bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz uzay kendi adım adım gerçekleşiyor. Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen bir etkinlik çerçevesinde uluslararası bilim insanları tarafından açıklanan Asgardia kenti, dünyanın yörüngesinde kurulması planlanan bir uzay üssü. Bilim kurgu filmlerinden aşina olduğumuz bu kentin 100 bin insana ev sahipliği yapması planlanıyor ve bu kente en çok başvuranlar arasında Türkler bulunuyor. Söz konusu kente başvurular ise asgardia.space adresinden yapılıyor.


Projenin adım adım tamamlanmasının ardından yönetim şekli için yetkililer çalışmalarını yürütmeye başladı. Yapıla çalışma sonucunda yönetim şekli için Cumhuriyeti uygun gören yetkililer, Asgardia Cumhuriyet’i için adımları atmaya başladı. Hatta seçimler dahi yapıldı. Şimdiden yapılan seçimlerde Dr. Igor Ashurbeyli Asgardia’nın başkanı seçildi. Ülke ayırt etmeden vatandaşlık oluşturulmaya çalışılan proje, ilk etapta Birleşmiş Milletler tarafından yeni bir ülke olarak tanınmak için 100 bin vatandaşı yeni ülkeye taşıyacak ve uzay ülkesinin ilk adımları atılmış olacak.



Tamamı ile inanılması güç olan projenin meclisinde bir Türk milletvekili de yer alıyor. Antalya’dan seçilen Antalyalı Şeref Kaplan Asgardia Parlamentosu'nun 147 milletvekilinden biri oldu. Henüz daha gerçekleştirilmemiş bir projeye milletvekili seçilen Kaplan, kurulacak uzay üssünün parlamentosunda bir koltuk sahibi.


#Asgardia
#Millet vekili
#Uzay kenti
6 yıl önce