|

Yapay zeka ile fotoğraflar 3 boyutlu hale geliyor

Yapay zeka uzmanlarından oluşan araştırmacılar makine öğrenmeyi kullanarak 2 boyutlu bir fotoğrafı 3 boyulu hale getiren bir yazılım geliştirdi.

Yeni Şafak
16:00 - 15/09/2017 Cuma
Güncelleme: 16:30 - 15/09/2017 Cuma
Yeni Şafak
Yapay zeka tarafından üretilen 3 boyutlu model örneği.
Yapay zeka tarafından üretilen 3 boyutlu model örneği.

Nottingham ve Kingston üniversitelerinde araştırma yapan ve yapay zeka uzmanlarından oluşan bir grup iki boyutlu bir fotoğrafı üç boyutlu bir modele dönüştüren yazılım yaptı.

Araştırmacılar, bu araç için binlerce yüz verisini görevi yerine getirmesi için yazılıma tanıtmış. Fotoğrafta göremediği parçalar için ise yazılım daha önce yüklenen datalardan öğrendiği şeyler üzerinden yüzün neye benzeyeceğine dair tahminler üzerinden işlem yapmaya başlamış.

Fotoğraftaki yüzü tanıyarak 3 boyutlu hale getiren yazılımın bir demosuna
üzerinden ulaşabilirsiniz. Web sitesi tasarımsal olarak üst düzey olmasa da ortaya çıkan şey oldukça havalı.

Yapay zekayı oluşturan ekip gelecek ay Venedikte gerçekleşecek olan ICCV 2017 ‘de bir sunum yapacak.

  • Araştırma ekibinden Aaron Jackson şöyle diyor, ‘’Projenin demosunun yayınlandığı web site birkaç akşamda yapıldı. Temel olarak yaptım çünkü 3 boyutlu modellerin eğlenceli olduğunu düşünüyorum. Bilgisayar görüşü üzerine yapılan araştırmaları eğlenceli olarak sunmak zordur. ‘’

Bir yapay zekanın fotoğrafları 3 boyutlu modellere çevirebilmesi çok ilginç bir olay aslında. Derinlikli öğrenme ile yapılan bu yazılım sayesinde yapay zekanın neler yapabileceğini ilerleyen zamanlarda göreceğiz.

#Yapay zeka
#Bilgisayar
#3 boyutlu model
7 yıl önce