|

Yeni Audi RS Q8 drift yapmaya imkan sağlıyor

Alman otomotiv devi Audi’nin 2.5 tonluk SUV aracı Q8 kamuflaj içerisinde görüntülendi. Pist üzerinde teste çıkarılan Q8, spor otomobiller gibi drift yapabiliyor.

Yeni Şafak
14:31 - 27/08/2018 Pazartesi
Güncelleme: 14:42 - 27/08/2018 Pazartesi
Diğer
Audi RS Q8
Audi RS Q8

Audi SUV ürün gamının en tepesine oturacak RS Q8'in son dokunuşlarını yapmak ile meşgul. Alman firma, mühendisleri ve test pilotları ile beraber aracı Nürburgring asfaltına indirmiş durumda. Yetenekli casus fotoğrafçılarımız prototip modelleri test edilirken yakalamayı başarmış.


Aracın arkasındaki Q8 ibaresi kafanızı kurcalıyor olabilir. Öte yandan bu büyük egzoz çıkışlarının sadece 'RS' logosuna sahip araçlarda kullanıldığını biliyoruz. Bir süper otomobil ya da spor araç olmamasına rağmen ağır SUV model pist üzerinde gayet rahat görünüyor. Video içerisinde kısa süreliğine bir BMW X6 M'i görebiliyoruz. Bu da Audi mühendislerinin pek çok veri topladığına işaret ediyor.


Motor1'in haberine göre RS logosu SUV modele daha agresif bir duruş getirecek. Modelin standart Q8'e nazaran daha spor görüneceğine inanıyoruz. Ön kısmında daha geniş hava kanalları ve yeni bir ızgaraya kavuşan aracın modifiye edilmiş ön tamponu da göze çarpıyor. Daha geniş çamurlukları ve yan marşpiyellerine kaslı arka difüzörü eşlik ediyor.


Videonun sesinden de anlayabileceğiniz üzere Audi motor seçeneklerinde geliştirmeye gidiyor. RS Q8'in Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid'in hibrit sistemini kullanacağı kulağımıza çalınan söylentiler arasında. Bu durum aracın V8 motoruna elektrikli ünitelerin de eşlik edeceği anlamına geliyor. SUV modelin toplam gücünün 600 beygiri ve 850 Nm torku aşacağını düşünüyoruz.

,

RS Q8'in sene içerisinde satışa sunulması zor görünüyor. Standart SQ8'i önümüzdeki aylarda görme şansımız olacak. Alman kaynaklardan aldığımız haberlere göre amiral gemisi SUV, 2019'un sonlarında ürün gamına eklenecek.

#RS Q8
#Audi
#Drift
6 yıl önce