|

Hiroşima'ya ağıt

Efsane yönetmen Akira Kurosawa'nın Hiroşima katliamını anlattığı Ağustos'ta Rapsodi'de nükleer silahların insanlık için ne kadar büyük tehlike olduğu vurgulu bir dille anlatılıyor.

.
00:00 - 23/06/2001 Cumartesi
Güncelleme: 11:44 - 12/05/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Hiroşima'ya ağıt
Hiroşima'ya ağıt

Japonların efsane yönetmeni, Akira Kurosawa'dan dokunaklı bir aile öyküsü geliyor ekrana: Ağustos'ta Rapsodi. Hüzünlü ama komik, gözyaşı akıtan ama gülümseten, acıklı ama muhteşem bir güzellik sunan bir film... Ünlü yıldız Richard Gere'in önemli bir rol üstlendiği filmde, nükleer bomba ve radyoaktif maddelerin insanlık için ne büyük bir tehlike olduğu oldukça vurgulu bir dille izleyiciye aktarılıyor. Yaz tatili başlayınca dört torun tatillerini geçirmek için büyükannelerinin evine giderler. Garip ve gizemli bir yaz onları beklemektedir. Nagasaki'de yaşayan büyükanne torunlarına unutulmaz bir yaz tatili yaşatacaktır. Çocuklara 1945'te Hiroşima'ya atılan atom bombasını ve dedelerinin bu savaşta nasıl öldüğünü anlatıyo r.

Yönetmen: Akira Kurosawa

Oyuncular: Sachiko Murase, Hisashi Igawa, Mitsunori Isaki, Narumi Kayashima, Richard Gere

00.45/Kanal 7

SEYRİ ŞAHANE Seyri Şahane

Bana dokundu!

Show TV'deki "Dokun Bana" adlı yarışmayı bir sürü güçlü kuvvetli erkek içinden bir genç kızın kazanması izleyenleri şaşırttı. Yarışmacı kızımız, yaklaşık 20 milyar değerindeki otomobilin sahibi oldu. Genç kız çok mutlu oldu olmasına ama, otomobili kazanmak için sağlıklarını tehlikeye atan yarışmacıların içine düştüğü durum da oldukça düşündürücüydü. Doktorlar sağlıkları bozulan yarışmacıların devam etmesine kendileri istese bile izin vermedi. Hatta bir yarışmacı, tekerlekli sandalye ile yarışmayı terketmek zorunda kaldı. Uyumamak için kendilerini zor tutan yarışmacılar, sonlara doğru kafalarına su dökerek ya da buz tuturak ayık durmaya çalıştılar. İnsanların "yarışma" adı altında bu derece rencide olmaları ve sağlıklarını tehlikeye atmaları bana dokundu, size?

Geleneksel sanatlar

Talipoğlu, bu hafta üretmek, yaşamak ve sanatlarını yaşatabilmek için tüm olumsuz koşullara rağmen büyük bir mücadele veren insanların öyküsünü ekrana getiriyor. Talipoğlu'nun bu akşamki yol notları birer belge olarak akıllarda kalacak. İnsanlarımızın üretmek, yaşamak ve sanatlarını yaşatabilmek için, tüm olumsuz ülke koşullarına rağmen verdikleri mücadeleye bu kez de Manisa'nın ilçesi Akhisar'da tanık olacağız. Bir keçenin, minyatür at arabasının nasıl yapıldığından çok, kaybolup gitmemek için yaşama sarılanların öyküsü ekrana gelecek.

23 yıl önce