Prof. Dr. Ragıp Kutay Karaca: Dünyanın sekizinci büyük ordusuyuz korkması gereken İsrail

11:485/08/2025, Salı
G: 5/08/2025, Salı
Diğer

Prof. Dr. Ragıp Kutay Karaca, Haber Global ekranlarında yaptığı değerlendirmede, işgalci İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü saldırılar ve uluslararası tepkiler ışığında Türkiye’nin stratejik gücüne dikkat çekti. Karaca, Türkiye’nin NATO’nun ikinci büyük ordusuna ve dünyanın sekizinci büyük ordusuna sahip olduğuna vurgu yaparak, İsrail’in Türkiye karşısında gerçek anlamda endişelenmesi gereken taraf olduğunu dile getirdi. Türkiye’nin hem coğrafi hem de genetik yapısı itibarıyla toprağını asla terk etmeyecek bir millet olduğunu ifade eden Karaca, “Korkması gereken ben değilim ki, korkması gereken İsrail, Ermenistan, Yunanistan” dedi.

‘İSRAİL’İN ALGISI YIKILIYOR’

İşgalci İsrail’in yıllarca Batı kamuoyunu ‘soykırıma uğramış halk’ imajıyla domine ettiğini dile getiren Karaca, artık bu algının tersine döndüğünü ifade etti.
“İsrail halkı, geçmişte soykırıma uğramış bir halk olarak Avrupa’yı ve Amerika’yı etkiliyordu. Ama bugün artık devleti soykırım yapmış bir halk haline gelmiş durumda. Özellikle Gazze’de yaşanan insanlık dramı, Batı kamuoyunda büyük bir öfkeye yol açtı”
ifadelerini kullandı.

Karaca, Avrupa’daki halkların kendi hükümetlerine karşı ciddi bir baskı oluşturduğunu ve bu durumun dış politikaya da yansıdığını belirtti.

‘CİDDİ KAYIPLARLA KARŞI KARŞIYA’

Prof. Dr. Karaca, Avrupa’daki kamuoyunun sert bir şekilde İsrail'e karşı tavır aldığını ve halkların kendi hükümetleri üzerinde ciddi baskı kurduğunu da vurguladı. Karaca, sözlerinin devamında,
“Fransa Eylül’e kadar sonuç alınamazsa Filistin’i tanıyacağını söylüyor. Portekiz, İngiltere aynı şekilde. Bugüne kadar Filistin’i tanıyan bir Batılı devlet yoktu. Ama artık süreç değişiyor”
diye konuştu.

Karaca, İsrail’in kısa vadede bazı siyasi kazanımlar elde ediyor gibi görünse de orta vadede uluslararası arenada ciddi kayıplarla karşı karşıya kalacağını söyledi. Netanyahu ve çevresinin içine düştüğü bu durumun, İsrail halkının bile yönetimlerine yeterli tepki verememesinden kaynaklandığını belirtti.

#Ragıp Kutay Karaca
#Türkiye
#İsrail
#Gazze
#Binyamin Netanyahu