|

İYİ Partili Ümit Dikbayır'dan Akşener ailesini zora sokacak sözler: 7-8 poşetle 200'er bin TL para dağıttı

Hüseyin Berk
21:55 - 23/11/2023 Perşembe
Güncelleme: 22:05 - 23/11/2023 Perşembe
Diğer

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ve ailesinin banka hesaplarını incelettiği iddiasıyla partiden ihracı istenen İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, katıldığı canlı yayında, Akşener'in oğlu Fatih Akşener hakkında dikkat çeken bir açıklama yaptı. "Seçime gidiyoruz, seçim kampanyamızı genel başkanın elektrik mühendisi oğlu yönetiyor" diyen Dikbayır, "Seçim bitti, Fatih Akşener kendi ekibine 7-8 poşetle 200'er bin TL para dağıttı" iddiasında bulundu.

Son dönemde art arda istifalarla sarsılan İYİ Parti'de bu kez de kayıp 132 milyon lira krizi yaşandı. Eski mali işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dikbayır'ın kasadaki paranın eksi 16 milyonda olduğu iddiasıyla Meral Akşener'in ve ailesinin banka hesaplarını incelettiği iddia edildi. Akşener'in 'ispat etsin' çıkışı üzerine 'Savcılığa gideceğim' diyen Dikbayır, ihraç talebiyle disipline yollandı.

İstifası beklenen Ümit Dikbayır ise vites yükselterek 'rezil rüsva edeceğim' sözleriyle Akşener'e resmen savaş başlattı.

"Meral Akşener'in oğlu Fatih Akşener 7-8 poşetle 200'er bin TL para dağıttı"

Dikbayır, TV100 canlı yayınında partideki kirli çamaşırları ortaya saçtı. Dikbayır, Akşener ailesini hedef alarak,
"Seçim bitti, Fatih Akşener kendi ekibine 7-8 poşetle 200'er bin TL para dağıttı"
diye konuştu.

Dikbayır, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in oğlu Fatih Akşener'in seçim sürecinde partinin kampanyasının başında olduğunu söyledi.

"Akşener'in elektrik mühendisi oğlu seçim kampanyası yürütüyor"

Dikbayır'ın konuya ilişkin açıklamalarının tamamı şöyle:

"Bizim partimizin seçim kampanyasını her anlamda Fatih Akşener yönetti. Nedenini bilmiyorum. Böyle bir şey olur mu? Biz bu ülkenin refahı için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bu parti kimsenin oyun alanı değil. Seçime gidiyoruz, seçim kampanyamızı genel başkanın elektrik mühendisi oğlu yönetiyor. İtiraz ettiğimiz ödemelerle alakalı. Ben bunu da yeni duydum. Seçim bitti, Fatih Akşener bana “kampanya ekibine para vermem lazım” dedi. Ben de “biz bütün çalışanlara birer maaş verelim, genel başkandan bunun onayını alırım, onlar daha fazla çalıştı, onlara iki maaş veririz, paramız var” dedim. Elden para vermenin doğru olmayacağını söyledim. Ben elden para verme yöntemini uygulamadım. Benden sonra elinde 7-8 tane İYİ Parti poşetiyle her birinin içinde 200 bin TL var, kendi ekibine para dağıtmış. Ben bunu anlamış değilim."


#Meral Akşener
#Ümit Dikbayır
#İYİ Parti
#Fatih Akşener
#Para
7 ay önce