|
2018’de neler olacak?
Geçtiğimiz yıl tüm dünyada toplumsal ve siyasi dengelerin değiştiği bir döneme şahitlik ettik. Yıllar boyunca akıllara kazınan mottoların yok sayıldığı, gerçek katil sürülerinin inlerinden çıkıp görünür olduğu, kirli ittifakların gün yüzüne çıktığı ve tarihin yeniden sorgulandığı bir yıl geçirdik. 2017 yılında yaşadıklarımızın ardından şaşırdık, üzüldük, tepki gösterdik, hesap sorduk, kenetlendik, el uzattık…
Hepimizin ezberlerinin bozulacağı 2018 yılına hazır mısınız?
Hac ve Umre Planlarınızı Yeniden Gözden Geçirebilirsiniz

Ruhlarını Amerika ve İsrail’e satan Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirliklerinin yeni ayak oyunları gündemi epey meşgul edecek. Bu yıl, iki ülke ile Türkiye arasındaki gerilimin dozunun fazlaca artacağı aşikar. Geçtiğimiz yıl iki kez Kabe’ye füze saldırısı düzenlenmiş ancak Suudi Arabistan’ın hava savunma sistemleri tarafından imha edilmişti. Amerika’nın piyonu haline gelen Suudi Arabistan’da yeni terör saldırıları olabilir. Çünkü Amerika’nın hakimiyeti estirdiği terörden beslenir…

İsrail’in ilk kıblemizi başkent ilan etmesine karşı sesi kısık kalan, hatta sesleri kısan Suudi Arabistan; darbeler ve kendi yarattığı terör gruplarıyla ülkeleri ele geçirmeye çalışan Amerika’dan daha çok çekeceği var… Türkiye bu yıl, 2015’te Suudi Arabistan kralının ölümü nedeniyle yas ilan etmesine karşı Suudların ahde-vefasızlığını yeniden tadacak. Güneyimizde kurulmaya çalışan terör devletine Arap ülkelerinden verilen destekler gün yüzüne çıkacak. PKK ve FETÖ’ye açık destek veren Birleşik Arap Emirliklerinin yeni sansasyonlarına hazır olun.
Şerif Hüseyin’in artıkları kendi kazdıkları kuyuya ne zaman düşecek, hep birlikte göreceğiz…
Avrupa’da Seçim ve Ayrılık Rüzgarı Esintisi
2018 yılında Almanya ve Avusturya koalisyon hükümetlerini kurmaya çalışırken, Hollanda’da yerel İtalya, Bosna Hersek ve Macaristan’da ise parlamento seçimi gerçekleşecek. Brüksel NATO Zirvesi ve İngiltere’nin Brexit kararının ele alınacağı AB Liderler Zirvesi’ne ev sahipliği yapacak. İspanya ve İngiltere gündeminde bu yıl ayrılıkçı akımların adımları konuşulacak. İngiltere’de erken seçim beklenirken, Bulgaristan bu yıl AB Konseyi Dönem Başkanı olarak Türkiye’yi ziyaret edecek. Balkanların gündemini yeni seçilecek Bosna Hersek’in Devlet Başkanı ve Karadağ’ın Cumhurbaşkanı meşgul edecek.
Avrupa’da dalga yayılan aşırı sağ akımları ve ayrılıkçı rüzgarları bu yıl da hızını kesmeyecek. İngiltere, Almanya, Fransa ve İspanya’da gerçekleşebilecek yeni terör saldırıları Avrupa’ya soğuk duş aldırmaya devam edebilir…
Dünya Ekonomisi Tam Gaz

Ekonomi uzmanları dünya ekonomisindeki büyümenin artacağı görüşünde hemfikir. FED’in yeni Başkanı’nın izleyeceği faiz politikası, Trump’ın vergi indirimi, İngiltere’nin Brexit kapsamında yenileceği ticaret anlaşmaları, sanal para Bitcoin, Çin ve Hindistan ekonomileriniz önlenemez yükselişi, petrol üretimi kısıtlamaları, dolar ve eurodaki hızlı yükseliş ve düşüşler 2018 yılına damga vuracak ekonomi başlıkları arasında yer alıyor.

Bitcoin’in 2017 yılındaki yükselişine 2018 yılında yeni rakip sanal paralar eşlik edeceğe benziyor.
Avrupa ekonomileri bu yıl mülteci sorunlarından ve seçim kıskacından nasibini alacak.
Ekonomistler bu yıl tüm ülke ekonomilerinin en çok savunma alanında para harcayacağına dikkat çekiyor. Savunma demişken;
Kuzey Kore’nin kıtalar arası füze denemeleri ile tanınan Kim Jong, bakalım Amerika’nın sabrını bu yıl ne kadar zorlayacak?
Amerika Kürtleri Satmaya Devam Edecek mi?
2017 yılında 3 000’den fazla silah dolu tırı PKK’ya gönderen Amerika, artık terörist arazisinde silah koymaya yer olmadığı için PYD’ye silah göndermeyi kısabilir... Rusya’nın Suriye’de kalmaya devam edeceği üslerinin olması, Amerika’nın Suriye’den ayrılmasındaki en büyük engellerden biri. En son
Barzani’yi itina ile satan Amerika, bu yıl yeni ittifaklarının ışığında PKK ile ilişkilerini yeniden gözden geçirebilir.
Kurulması hayal olan terör eyaletine yönelik planları PKK ile çelişirse,
Amerika’nın yeni Blackwater askerleri Suriye’de yeni planlar inşa edebilir…
2018 yılında Suriye’de yeniden çizilmeye çalışan haritalar, Türkiyesiz hiçbir işe yaramayacağı aşikar. Türkiye’nin güneyinde kurulması hayal edilen yeni terör devleti için uğraşanlar, Doğu ve Güney Doğu Anadolu’da yeni ayaklanmalar için hazırlık içine girebilir.
Bu hazırlıkların bertaraf edilmesi ve en önemlisi bölge halkının gerilimlere karşı birlik ve beraberlik içinde vereceği yanıt.
2018’de topraklarımızı alenen işgal ve ilhak etmeye yeltenenlerin kim olduğu alenen ortaya çıkacak…
Türkiye Afrin’e Girecek mi?
Suriye haritası için en kritik bölgelerden biri olan
Afrin’e, Türk Silahlı Kuvvetlerinin giriş yapmaması için her türlü seçeneğin sunulacağı yeni bir seneye giriyoruz.
Seçeneklerin değerlendirilmemesi halinde ise daha önce belirttiğim gibi Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da çıkarılacak yeni ayaklanmalara karşı önlem almamız gerekiyor. Bu arada
HDP’nin suskunluğu size de garip gelmiyor mu?
FETÖ Tehlikesi Devam Eder mi?
Yurt dışında firari olarak yaşayan
FETÖ ve üyeleri
tabii ki 2018 yılında da boş durmayacak.
Zarrab davasından umduğunu bulamayan ve tüm kirli ilişkilerini mahkemelerde itiraf etmek zorunda kalan terör örgütü, Amerika’da son kozlarını oynamaya devam edecek.
Balkan ülkelerinde suikast timlerinin altyapısı oluşturmaya yönelik çalışmaları olduğu basında yer alan FETÖ, cezaevlerindeki örgüt üyelerini farklı isyanlara teşvik ederse hiç şaşırmayacağım.
2018
yılında FETÖ’nün aramızda dolanan kripto isimlerin harakiri ile bitecek sonlarını izlemeye devam edeceğiz… Açığa çıkmamış gaybubet evlerinde, beyinleri yıkanmaya devam eden FETÖ üyelerinin yakınlarının tespit edilmemesinin bedelini ödeyecek gücünüz var mı?
Türkiye’de Seçim Kampanyaları Erken Başlayacak
2019 yılında gerçekleşecek
Cumhurbaşkanlığı, genel ve yerel seçimler için hazırlıklar 2018 yılında başlayacak. Bu yıl içinde ummadığınız isimlerden yeni parti kurucuları meydana çıkacak.
Geçmişte yol arkadaşlığı yapan bazı isimler yeni partilerde rakip hale gelecek.
2018 yılında kutuplaşma bıçaklarını bileyleyen politikacıların set söylemleri toplum tarafından nefret ile karşılanarak, tepkilere yol açabilir.
İran, Afganistan, Hindistan ve Pakistan’a Dikkat
Amerika’nın İran’da başlattığı ayaklanmaları ekonomik yaptırımlar ve yeni ittifağının tehditleri izleyecek.
Afganistan ve Pakistan’da yeniden gündeme gelecek terör olayları ile Hindistan’ın önlemez gelişimine karşı alınacak gayri ahlaki senaryolara hazır olun.
Türkiye’nin toprak bütünlüğüne karşı yeni askeri ve ekonomik hamlelerin planlandığı ve 3. Dünya Savaşı’nın gayri resmi olarak başlamış olacağı 2018 yılı
nda; hepimize mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir yıl diliyorum. Allah birlik ve beraberliğimize zeval vermesin…
#Suudi Arabistan
#Bitcoin
#Cumhurbaşkanlığı seçimi
il y a 6 ans
2018’de neler olacak?
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi