|
Doktor Hava Cilan FETÖ mobbingi yüzünden mi intihar etti

7 Kasım 2014’te Pamukkale Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olan bir doktorun acılı haberi şöyle düştü gazetelere:

“Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri İç Hastalıkları Anabilim Dalı Nefroloji Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr.
Hava Cilan'dan dün öğleden itibaren haber alamayan mesai arkadaşları, üniversite hastanesindeki odasının kapısını bugün çilingir yardımıyla açtırdı
. İçeri giren çalışma arkadaşları, Yrd. Doç. Dr. Cilan'ın koltukta cansız bedeniyle karşılaşınca durumu savcılığa bildirildi.

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Adli Tıp Kurumu uzmanları ile Denizli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekipleri Yrd. Doç. Dr. Cilan'ın odasının önünü güvenlik şeridiyle çevirip, inceleme yaptı. Hastane yönetimi, Yrd. Doç. Dr. Cilan'ın İstanbul'da yaşayan ailesine haber verdi.

Yanında bulunan enjektörle sol kolundan vücuduna yüksek dozda anestezik ilaç enjekte ettiği belirlenen
Yrd. Doç. Dr. Cilan'ın cesedi, otopsi için Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Adli Tıp Morgu'na kaldırıldı.
Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı, öğretim üyesinin ölümünden büyük üzüntü duyduklarını belirterek şunları söyledi: "Sabah çalışma arkadaşları odasına girdiğinde arkadaşımızın cesediyle karşılaşmış.
Kesin ölüm nedeni otopsiden sonra belli olacak. Bir süredir gribal enfeksiyon rahatsızlığı olduğu ve ilaç kullandığı bilgisini aldık. İntihar mı, yoksa kullandığı ilaç sonucu mu öldü şu an bilemiyoruz.
"
Polis, bekar olan ve son zamanlarda depresyonda olduğu ileri sürülen Yrd. Doç. Dr. Cilan'ın
ölümüyle ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.”
2017 yılının Ağustos ayında Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Pamukkale Üniversitesi'ndeki (PAÜ) yapılanmasına yönelik davada, kendisine uygulanan mobbing ve haksızlığı anlatan bir tanık ifadesinden:
“M. Ç., A. K. tarafından mobing uygulandı, Havva intihar etti. Bu kişiler çok kişinin kul hakkına girmiştir.”
Hava Cilan’ın ölümünün üzerinden 3 yıl geçti. 15 Temmuz darbe girişimi mimarı
FETÖ/PDY devlet yapılanmasının ilk davası, gayretli çalışmalarıyla rahmetli Başsavcı Mustafa Alper tarafından Denizli’de açıldı
. (Başsavcı
Mustafa Alper’i akıl almaz bir trafik kazasında kaybettik
Denizli
Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yaptığı son yazılı açıklamada
FETÖ/PDY üyeliği iddiasıyla 5 bin 475 kişi hakkında soruşturma açıldı. 923 sanığın yargılamasının devam ederken, 9 kişi ise beraat etti.
)
Devam eden yargılamalarda
FETÖ’nün en büyük kollarından birinin Pamukkale Üniversitesi’nde yapılandığı gün yüzüne çıktı. FETÖ soruşturmaları sonrasında Pamukkale Üniversitesi’ndeki bazı bölümler kapanmanın eşiğinden döndü.
Ağustos ayında
FETÖ’nün Pamukkale Üniversitesi’ndeki yapılanmasına yönelik 60'ı tutuklu 115 sanığın yargılandığı davanın duruşmasında, 12 sanığın tahliyesine karar verildi.
Denizli Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ/PDY'nin emniyet teşkilatı yapılanmasına yönelik 11'i tutuklu, 10'u tutuksuz, 3'ü firari 24 sanık hakkında "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla dava açıldı.

FETÖ’nün PAÜ yapılanması ile ilişkili davasına 20 Kasım 2017’de, emniyet yapılanmasına yönelik davasına ise 23 Şubat 2018’de devam edilecek.

Bugün, Hava Cilan’ın şaibeli intiharı hakkında yeniden sorulması gereken sorular var,
*Hava Cilan’ın intiharı öncesinde depresyonda olduğu belirtiliyor.
Cilan FETÖ mobbingi nedeniyle depresyona girmiş ve intihar etmiş olabilir mi?
*Hava Cilan sabah saatlerinde odasında ölü bulundu.
Olaydan önce telefon ve mail trafiğinde hangi isimlerle iletişimi vardı?
*
Hava Cilan’ın intiharı sonrasında cenazesini bulan, taşıyan ya da soruşturmasında olan kişilerin isimleri, Denizli’de FETÖ’nün PAÜ ve Emniyet yapılanması davasında da geçiyor mu?
*
Bugün FETÖ mobbingi nedeniyle intihar ettiği belirtilen Üsteğmen Nazlıgül Daştanoğlu, Hakim adayı Didem Yaylalı’nın yanına Doktor Hava Cilan’ın da isminin eklenmesi gerekiyor mu?
*
Hava Cilan mobbing nedeniyle mi intihar etti, yoksa…
Doktor Hava Cilan’ın intihar haberinin üzerinden geçen 3. senede,
yürekli savcıları bu olayın yeniden araştırılması ve olayın üzerindeki sis perdesinin aralaması için göreve davet ediyorum.
#FETÖ
#Hava Cilan
#Pamukkale Üniversitesi
6 yıl önce
Doktor Hava Cilan FETÖ mobbingi yüzünden mi intihar etti
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı
Genişletilmiş teröristan projesi böyle çöktü
İsrail’le ticaret ve Deutsche Welle