|
İbrahim Selvi muamması

Daha önce kaleme aldığım “2006 F Tipi Listesi’nden bugüne” adlı yazımda; bu liste kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü’nde fethullahçı olarak tespit edilen isimlerin 15 Temmuz başarısız darbe girişiminde, Türkiye için önemli cinayetlerde ve diğer olaylarda nasıl rol oynadıklarına yer vermiştim.

Örneğin listenin tepesinde bulunan ve Hrant Dink davasında yargılanan Ramazan Akyürek ile Ali Fuat Yılmazer, 15 Temmuz darbesinde etkin olarak yer alan şu an firari olan Ayhan Falakalı ile Recep Güven, yurt dışında FETÖ kalemşörlüğünü yapmaya devam eden Emre Uslu ve Önder Aytaç ve pek çok isim gibi.

Bugüne kadar listede bulunan isimler; 15 Temmuz davalarında yargılanmaları, görevlerinden ihraç edilmeleri, yurt dışına kaçmaları gibi haberlerle gündemden düşmedi. Bu isimlerin büyük kısmı hala Hrant Dink cinayeti, Muhsin Yazıcıoğlu, Selam Tevhid, kozmik oda ile 15 Temmuz davalarına kadar pek çok dosyada yargılanmaya devam ediyor.

İşin can alıcı kısmı ise, bu listeyi 2006 yılında hazırlayıp Emniyet Genel Müdürlüğü’ne sunan eski emniyet müdürü İbrahim Selvi de FETÖ kapsamında tutuklu olarak yargılanıyor. Davada İbrahim Selvi’nin görev süresince bulunduğu makam ve üye olduğu sandık, FETÖ üyeleri ile görevli olduğu süre dahilinde yaptığı telefon görüşmeleri ile etkin pişmanlıktan faydalanan isimlerin hakkında verdiği beyanatlarıyla sorgulanıyor.

Ön araştırmalara bakarsak; İbrahim Selvi’nin bylock kullandığına dair bir tespit yok. Kendisi ve birinci derece akrabaları da Bankasya’ya para yatırmamış. Şu an EGM’den ihraç edilmemiş. Birlikte görev yaptığı Sabri Uzun ve Hanefi Avcı gibi isimler, FETÖ yapılanmasını anlattıkları kitaplarında kendisinden FETÖ karşıtı olarak bahsetmiş. Şu an 15 Temmuz başarısız darbe girişimi sonrası önemli kademelerde görev yapan birçok isim de İbrahim Selvi’nin FETÖ yapılanmasının bir üyesi olmasının mümkün olamayacağını belirtiyor.

Selvi’nin yargılandığı iddianamede, İbrahim Selvi’nin 2009 yılında görevden alınıp, emekli olana kadarki pozisyonu sorgulanıyor. FETÖ yapılanmasını 2006 yılında deşifre eden, fethullahçıları engellediği için Sauna Çetesinden Ergenekon yapılanmasına kadar pek çok olayda FETÖ tarafından topa tutulan, FETÖ tarafından telefonu dinlenen hatta bu dinlemelere karşı dava açan, görevli olduğu süreçte FETÖ üyelerini süren, aile üyeleri bizzat FETÖ tarafından mağdur edilen Selvi ve onun gibi birçok isim 2009 yılından itibaren ya pasif görevlere getirildi ya da Ergenekon dahilinde tutuklandı…

İddianamade Selvi hakkında çeşitli beyanatlar da yer alıyor. 2012 yılına ait POLSAN ile ilgili suçlamalar bunlardan biri. Oysa İbrahim Selvi POLSAN’dan 2011 yılında ayrılmış. Bir diğer beyanat ise FETÖ kalemşörü Emre Uslu, FETÖ’nün kara kutusu Bayram Özbek ve FETÖ imamı Semih Teymur gibi isimleri sürgüne gönderen İbrahim Selvi’nin tayinlerde suistimal yaptığı…

FETÖ kapsamındaki davalarda bylock kullanan, Bankasya’da parası bulunan bazı isimlerin bayram öncesi tahliye edilince aklıma İbrahim Selvi’nin trajı-dramatik durumu geldi. Çünkü FETÖ’yü fişlemiş, üyelerini sürmüş, onlara karşı dava açmış İbrahim Selvi, FETÖ’den yargılanırken aynı zamanda bir yıldır bu isimlerle birlikte cezaevinde kalıyor.

FETÖ kapsamında yargılanan isimlerin suçlarını en ağır bir şekilde çekmesini ve idamla yargılanmalarını isteyen bir kalem olarak, adaletin önünde hepimizin boynu kıldan ince olduğunun altını çiziyorum. İbrahim Selvi’nin yargılandığı dava 19 Eylül’de görülecek. Davayı merak edenler takip edebilirler.

(
NOT:
Yasin Börü davası, PKK ve FETÖ hakkındaki yazılarımla ilgili “Yazmasın” temennisinde bulunanları bir bir aklıma kazıdım, kazımaya devam ediyorum. Ben de o isimlere martaval ve hariçten gazel okuyanların köşelerini okumasını tavsiye ediyorum. Korku hegamonyanız bende işe yaramıyor. )
#PKK
#FETÖ
#15 Temmuz
#Hrant Dink cinayeti
#Muhsin Yazıcıoğlu
#Selam Tevhid
#İbrahim Selvi
#Yasin Börü
7 yıl önce
İbrahim Selvi muamması
İkiyüzlü dünyanın 200 günü
Garson nereye baksın?
İnsafsız takas!
Erdoğan’ı/AK Parti’yi Kürtsüz bırakma operasyonu…
Riyakâr Bey ile ‘Yamyam’ Biraderler