|
Kuzey Kore ABD’yi vurursa…
General Sherephsiz:
Bakın Başkanım siz durumu hala ciddiye almadınız ama bu adamın şakası yok.
Başkan Tıramp:
Kimin şakası yok.
General Sherephsiz:
Evet, Kim’in şakası yok. Ben de onu diyorum.
Başkan Tıramp:
Kim kim? Siz kimden bahsediyorsunuz.
General Sherephsiz:
Kim de kimmiş demeyin Başkanım. Ciddiye alın lütfen durumu. Kim’in attığı füzeler, gün gelir kıyalarımızı eşeler.
Başkan Tıramp:
Hmm, sen şu füze denemecisi bücür Kim’den bahsediyorsun. Biz dünyanın süper gücüyüz Sherephsiz. Bunu sana benim mi hatırlatmam gerekiyor?
General Sherephsiz:
Başkanım o bücür dediğiniz Kim’in son füze denemesi başarılı oldu. Rastgele zamanda, istediği bölgelere kıtalararası füze fırlatabiliyor. Adam en son Japonya kıyılarının yakınına füze attı. Şimdi bize saldıracağını ima ediyor.
Başkan Tıramp:
Ne diyor?
General Sherephsiz:
“Füze denemem; savaş tehditleri ve kuvvetli yaptırımlarıyla anlamsızca borazan çalan ABD'ye ciddi bir uyarı" diyor.
Başkan Tıramp:
Bak sen şu bücüre! Twitter’da paylaşım yapayım. “Bücür Kim’e borazanı yaptırımlarımızla çalacağız!” Bu tweet güzel oldu.

Güm! Güm! Güm!

Başkan Tıramp:
Bu sarsıntı, bu sesler ne? NASA’yı arayın. Şu astrologların son kehaneti göktaşı mı çarptı Amerika’ya? Televizyonları açın.
General Sherephsiz:
Hemen durum hakkındaki bilgiler için telefon trafiğini başlatıyorum Başkanım. Televizyon kanallarını da açıyorum.
CNN Amandanepur:
Beklenen oldu. Başkanlığı ile Amerika’ya kara lanet gibi çöken Tıramp, Kuzey Kore Lideri Kim Jong Un’un tehditlerini hafife alarak ülkeyi felakete sürükledi. Kuzey Kore son füze denemesinde Amerika’yı vurdu. ABD ordusundaki eski ABD Başkanı Obama’ya yakın generallerin Tıramp’a darbe yapmayı ihtimali konuşuluyor. Tanrı Amerika’yı Tıramp’tan korusun. Birazdan Kuzey Kore lideriyle canlı bağlantıda son bilgileri alacağız.
Başkan Tıramp:
Ulan gide gide bana düşman kanalı mı açtın? Yalancı, iftiracı bunlar. Kesin yalan haber bu, değiştir kanalı!
General Sherephsiz:
Hemen efendim.
Başkan Tıramp:
Telefon trafiğin ne oldu?
General Sherephsiz:
Efendim durum hiç açıcı değil. Kuzey Kore ABD’yi füzeleriyle vurmaya devam ediyor. Halk sokaklarda, Kuzey Kore bayraklarıyla isyan ediyor. Müttefik, stratejik müttefik, asimetrik müttefik, paralel müttefik, terörist müttefik v.s. ülkelerden pek iyi haberler yok.

Güm! Güm! Güm!

Başkan Tıramp:
Bana hemen Vatikan’ı bağlayın! Papa’dan dua isteyeyim, açıklama yaptırtayım! Anlat bana Sherephsiz sen de hemen aldığın haberleri. Ne yapıyor müttefik ülkeler?
General Sherephsiz:
Rusya, Çin, Vietnam, Venezuella, Güney Kore, İsrail ve Japonya Kuzey Kore’yi ilk tebrik eden ülkeler arasında. Tebrikler “Dinsizin hakkından imansız gelir” ana başlığında. AB ülkeleri “Kaygılanalım diyoruz ama ABD’nin ticaret anlaşmaları tehditlerinden sonra Kuzey Kore’yi yakından ilgiyle takip ediyoruz” diyor. Şu an dünyadaki hiçbir ülkeden “Yanınızdayız” mesajı alamadık.
Başkan Tıramp
: Hadi diğerlerini anladım. Güney Kore, İsrail ile Japonya’ya ne oluyor? Güney Kore ile Kuzey Kore neredeyse savaşacak. İsrail’e Kudüs’ü el altından verdim sayılır. Yahu adam daha dün Japonya kıyısını vurmamış mıydı?
General Sherephsiz:
Güney Kore “Bize dokunmayan yılan bin yıl yaşasın. Haddimizi biliriz” sistemine kenetlenmiş. Japonya, Hiroşima ve Nagazaki’ye atılan ABD atom bombaları nedeniyle “Eden bulur” politikası kapsamında “Kuzey Kore’nin yanındayız” dedi. İsrail, “Ben her türlü ülkeyle yolumu bulurum” durumuna geçti, “Kim Yong-Un’a her türlü maddi destek vermeye hazırız” açıklaması yaptı.

Güm! Güm! Güm!

Başkan Tıramp:
Yahu bu kaçıncı füze. Bizim ordumuz, savunma sistemlerimiz neden cevap veremiyor. Vurun Kuzey Kore’yi. Şu bücürün sevdiği Michael Jordan’ı, Dennis Rodman’ı arayın. Kim’in gizli kimlikle büyüdüğü İsviçre ne isterse verin. Arabulucu olsunlar. Papa neden geri dönemedi.
General Sherephsiz:
Efendim. Şu an ordumuzda Obama yanlıları Kuzey Kore’nin yanında. Tüm savunma sistemlerimiz çöktü. Sürekli teröristlere destek verdiğimiz için, askerlerimizin büyük kısmı Kuzey Kore liderine sempati duymaya başladı. Aldığım habere göre Kim Yong-Un şu an bir televizyon kanalına beyanat veriyor. Müsaade edersiniz açalım.
CNN Amandanepur:
Kuzey Kore’nin büyük lideri Kim Yong-Un şu an canlı yayın konuğumuz. Hemen Kuzey’e bağlanıyoruz.
Kim Yong-Un:
Bugünü “En Büyük Gün” ilan ediyorum.Saraydaki köpeklerimi 1 haftadır aç bıraktım Tıramp. Tam 250 köpek seni yemek için can atıyor. Benim olacak Amerika! Binicem üstüne basacam füzeyi, basacam füzeyi!
Başkan Tıramp:
Bak sen bücüre! Bir dakika… Şu Kuzey Kore liderinin dibindeki adam kim? Ne yapıyor? Zum yap bakayım. Papa değil mi o?
General Sherepsiz:
Evet efendim, ta kendisi. Papa şu an Kuzey Kore Liderinin ayaklarını yıkıyor. Hizmetinizdeyim manasında…
Başkan Tıramp:
Türkiye’den ses yok mu?
General Sherephsiz:
Var efendim.
Başkan Tıramp:
Ne diyorlar?
General Sherepsiz:
Dünya beşten büyüktür.

Güm! Hav hav! Güm! Hav hav!

Başkan Tıramp:
Bu köpekler de nereden çıktı? General? Ulan Sherephsiz neredesin? Açma kapıyı! Açmaaaaa!!!!

Güm! Hav! Hart hurt! Güm! Hav! Hart hurt!

#Trump
#Kuzey Kore
#ABD
7 yıl önce
Kuzey Kore ABD’yi vurursa…
Mülâhaza etmek
Siyasetçileri bürokratlara kurban etmek
Musallada bir sosyolog daha… Vehbi Başer’in ardından
Taşkent’in öbür yüzü
‘Korkuluk’…