|
Ekranda JP Morgan’dan yakınan o siyasi lider kimdi?
“Beklenmeyeni bekle!” demiş, filozof Heraklit: İkilemli özdeyişini şu günlerdeki koalisyon görüşmelerine uyarlarsak, bundan nasıl bir mana çıkarabiliriz? “Tahtası kapalı gibi görünen” veya Hürriyet'teki Barometre'ye göre yüzde 1 dahi ihtimal verilmeyen AK Parti-MHP Koalisyonu için “Bu iş yattı” diye kesin konuşmak fevkalade yanıltıcı olabilir!

AK Parti ile MHP'nin koalisyon seçeneğine yüzde 1'i bile çok görenler, en az “Yüzde 50 ihtimal” verdikleri 'AKP-CHP Koalisyonu' olasılığını “temenni” ediyorlar! Yani? Böylesi bir “tuzak” koalisyonu önerenlerin dublajını yapıyorlar! İlk kim önermişti? Kemal Derwish!

*

Geçtiğimiz Mart ayında; Kılıçdaroğlu, Kemal Derviş'le CHP Genel Merkezi'nde görüşmüş, “Olası CHP iktidarında ekonomiden sorumlu bakanlık” teklifinde bulunmuştu. Derviş “dışarıdan bakanlık” yapabileceğini söylemişti!

Kılıçdaroğlu, koalisyon turları başlamadan önce de MHP lideri Bahçeli'ye “siyasi rüşvet” kabilinden “Başbakanlık” önermiş; ağzının payını almıştı!

*

Devlet Bahçeli, bundan on üç yıl önce Ecevit hükümetinde Başbakan Yardımcısı iken; Hüsamettin Özkan'ın başbakanlığında “Ecevit'siz ve MHP'siz Koalisyon Hükümeti” senaryosu devredeydi. MHP lideri, o senaryonun hangi güç merkezi tarafından yazıldığını en iyi bilenlerin başında gelir.

Mesut Yılmaz'ın ANAP'ı, bu koalisyonun siyasi ortağı olacaktı; Aydın Doğan da medyasıyla destekleyecekti!

2002'nin o uzun sıcak yazında, Ecevit'in partisi DSP'nin bir karpuz misali ortadan ikiye parçalandığını, o süreçte inşa edilen Troyka Hareketi'nin bir ayağında Kemal Derviş'in olduğunu da bu vesileyle hatırlayalım!

*

Devlet Bahçeli, Türkiye'yi 3 Kasım 2002'deki seçime götüren siyasi liderdir. Böylelikle, İstanbul'un Derin Baronları'nın Hüsamettin Özkan'ın başbakanlığında tasarladıkları o koalisyon senaryosunu boşa çıkarmıştı. Şayet, erken seçime gidilememiş olsaydı; üstüne bir de hazırlıkları yapılan şu Baronsal Koalisyon kurulsaydı, ABD'nin Irak'ı işgalinin hemen öncesindeki 'tezkerenin reddedildiği' o sürecin tarihi tamamen farklı yazılacaktı!

*

O dönemde ekranda, “dışarısıyla bağlantılı olarak içeride tezgâhlanan oyunu” anlatırken; Bahçeli'nin “JP Morgan'dan nasıl da yakındığını” şimdilerde hiç hatırlamıyoruz! JP Morgan mı? Chase Manhattan Bank'ın günümüzdeki uzantısıdır.

“Derin Amerika” diye tanımlayabileceğimiz, Küresel Baronlar'ın en öndeki ismi David Rockefeller, JP Morgan'ın ortaklarındandır. Chase Manhattan'ın da eski başkanıydı.

Henry Kissinger ile Baba Koch da (Nam-ı diğer Mister Simit) Chase Manhattan Bank'ın “Uluslararası Danışma Kurulu” üyeleri arasında yer almıştır.

*

2002'nin o sıcak yaz günlerinden birinde (14 Temmuz 2002) dönemin ABD Savunma Bakan Yardımcısı Paul Wolfowitz Türkiye'yi ziyaret etmişti. Ankara'dan önce İstanbul'a uğramıştı.

Yakın dostu Kemal Derwish için “Çok iyi bir memurdur” diyen Wolfowitz, George Soros bağlantılı TESEV'in (Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı) Conrad Oteli'ndeki toplantısına katılmıştı.

Wolfowitz ve TESEV kadrosu aynı günün akşamı Mustafa Koch'un Kanlıca'daki yalısına misafir oldular. “Wolfowitz'in onuruna verilen ziyafette” Kemal Derviş, Bülent Eczacıbaşı, Can Paker, Cem Duna, Cem Boyner, Yılmaz Argüden, Kemal Köprülü ve Cengiz Çandar da yer almıştır.

*

2010'da Deniz Baykal'ın kaset operasyonuyla devrilmesinden sonra CHP'nin başına getirilen, “Bağımsız Türkiye”nin karşıtı Kemal Kılıçdaroğlu da (Kemal Derviş gibi) TESEV'in kurucu üyelerindendir!

TESEV'i fonlayan uluslar arası kuruluşlar arasında…

“Gayrı meşru Irak İşgali'nin mimarlarından” Paul Wolfowitz'in bir dönem başkanlığını yaptığı Dünya Bankası da vardır. Başka?

CIA tarafından kurulmuş olan NED (National Endowment for Democracy), TESEV'i fonlayan bir başka derin örgüttür. Wolfowitz'in yakın arkadaşı Cengiz Çandar, “demokrasi maskesi takan” NED'nin asıl işlevini asla anlatmaz! Ya? NED'i öve öve hakikati gizler!

NED ve benzeri maskeli kuruluşların gizli gayesi, “ABD'nin hedefindeki (en başta Yeni Türkiye) ülkeleri, kontrollü biçimde istikrarsızlaştırmaktır!” Yani? Tek başına iktidar olmuş partilerin yönettiği ülkelere “çelme takmak” için can atarlar!

7 Haziran öncesinde, Aydın Doğan'ın kanalı CNN Türk'e çıkıp “Koalisyon çok faydalı olur” diyen kimdi? Kemal Derviş!

Son İstanbul ziyaretinde Tayyibe Gülek'in Tarabya sırtlarındaki evine misafir olan Kemal Derviş, Ecevit Hükümeti'ne ekonomiden sorumlu bakan olarak “ışınlanmadan” önce Dünya Bankası'ndaydı.

Tayyibe Gülek'in babası Kasım Gülek mi, vaktiyle CIA'in kurduğu Moon Tarikatı'nın Türkiye temsilcisiydi. Uzun yıllar önce ABD'de Columbia Üniversitesi'nde öğrenci olduğu dönemde Chase Manhattan Bank'ta çalışmış, Rockefeller bursuyla da Cambridge Üniversitesi'nde okumuştu, Kasım Bey!

*

-Hayırlı bayramlar, diliyorum.
#AK Parti
#MHP
#TESEV
٪d سنوات قبل
Ekranda JP Morgan’dan yakınan o siyasi lider kimdi?
Kuklaları oynatan Derin Kuklacılar?
‘Susadım çeşmeye varmaz olaydım’
Türkiye’yi devşirme kurtarıcılardan kurtarma mücadelesi…
Ankara’da vekâletler çekişmesi
Kibirleri boyunlarını aşan muhterisler kim?