İncesu: Aileleri çocuk sahibi yapmak olağanüstü bir duygu

Salih Köprülü
00:005/03/2009, Perşembe
G: 5/03/2009, Perşembe
Yeni Şafak
İncesu: Aileleri çocuk sahibi yapmak olağanüstü bi
İncesu: Aileleri çocuk sahibi yapmak olağanüstü bi

Konya Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Dilek İncesu, kısırlık ve tedavisinde uluslar arası bir isme sahip olan Eurofertil Tüp Bebek Merkezi'nde yeni görevine başladı.

Avrupa, Ortadoğu ve Kafkaslar'ın en büyük kadın doğum hastanesi olan Ankara Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi'nde de görev yapan İncesu, 1991 yılında ise Konya Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Bakımevine tayin oldu.

Konya'yı çok sevdiğini ve Konya'da büyük başarılara imza attığını söyleyen Dilek İncesu, "Çocuk sahibi olmayan aileleri çocuk sahibi yapmak olağan üstü bir duygu. 17- 20 yıl çocuk sahibi olmayan aileler var, onların çocuk sahibi olduklarını görünce çok mutlu oluyorum. Bu onurlu görevi ömrüm yettiğince sürdüreceğim" dedi. Dokuz aya yakın bir zamanda Eurofertil Tüp Bebek Merkezi'ni açabildiklerini ifade eden Dr. İncesu, Konya' ya böyle bir merkez kazandırdıklarından dolayı çok mutlu olduklarını belirtti. Dr. İncesu, tüp bebek merkezinde; semen analizi, hormon analizi, ultrason aşılama, tüp bebek mikroenjeksiyon, testisden sperm elde edilmesi, embriyo dondurma, tekrarlayan gebelik kayıplarının tanı ve tedavisi, yumurta dondurma uygulamalarını merkezlerinde gerçekleştirdiklerini söyledi. Dilek İncesu, İstanbul Eurofertil ile yapılan iş birliği sonucunda dünyada gelişen en son teknolojilerin anında Konya ve bölge halkına sunacaklarının altını çizdi. Ayrıca Dr. İncesu, tedavide geç kalınmaması uyarısında bulanarak, hastaların çevrelerinde çekinmeden tüp merkezlerine başvurmalarını istedi.