|

AK Parti Ankara milletvekili adayları 2018 - 24 Haziran seçimleri

24 Haziran 2018 partili cumhurbaşkanlığı seçimleri için AK Parti Ankara milletvekili adayları listesi açıklandı. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üzerinde sıkı çalıştığı ve heyecanla beklenen AK Parti milletvekili aday listesi

Yeni Şafak
09:01 - 22/05/2018 Salı
Güncelleme: 09:25 - 22/05/2018 Salı
Diğer
AK Parti Ankara milletvekili aday listesi haberimizde.
AK Parti Ankara milletvekili aday listesi haberimizde.
24 Haziran seçimleri
Ankara milletvekili adayları listesi ne zaman açıklanacak, listede kimler var kimler yok? soruları büyük merak konusu oluyor. Siyasi partiler, milletvekili adaylarına ilişkin listeyi bugün saat 17.00’ye kadar YSK’ya teslim edecek. İşte Ak Parti Ankara milletvekili aday listesi…
AK PARTİ’DE LİSTELER İÇİN ÖNLEMLER ALINDI

AK Parti yönetiminin, son şekli verilen aday listelerinin YSK’ya ulaştırılmasında yaşanabilecek risklere karşı da üç ayrı koruma tedbiri uygulayacağı öğrenildi. Türkiye gazetesinde yer alan habere göre; Bu nedenle, bugün aday listelerinin YSK’ya teslimi için genel merkezden iki ayrı ekip, iki farklı araçla, iki ayrı güzergâhı kullanarak yola çıkacak.

Yaşanabilecek risklere karşı aday listelerinin saat 17.00’yi beklemeden, 15.00 civarında YSK’ya vermenin planlandığı dile getiriliyor.

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTESİ

7 bin 340 aday adaylığı başvurusu ile rekor kıran AK Parti 24 Haziran seçimlerinde aday olacak 600 kişilik listeyi YSK'ya teslim etti.

YSK'ya sunulan listede adayların 126'sını kadınlar oluşturdu. Milletvekili adaylarının yaş ortalaması 44 olurken, 25 yaşın altında 57 adaya listelerde yer verildi.

AK Parti'nin en genç milletvekili adayı Kocaeli 11. sıradan aday gösterilen 18 yaşındaki Elif Nur Bayram oldu. Listelerde 26. dönemden 167 milletvekili adayı tekrar yer buldu. Başbakan Yıldırım, İzmir 1. bölge 1. sıra milletvekili adayı olarak yer aldı.

BBP lideri Mustafa Destici Ankara'dan milletvekili adayı oldu.





MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTESİ İÇİN MERAKLI BEKLEYİŞ

Listelerin son hali konusunda bilgi almaya çalışan milletvekillerini ise heyecan sardı. Vekiller, son iki günden bu yana durumlarını öğrenmek için sık sık parti yöneticisi, bakan ve cumhurbaşkanlığı danışmanlarını yokluyorlar. Ancak bu kez çalışmanın dar kadro ile yürütülmesinden dolayı bilgiye ulaşma konusunda zorluk yaşanıyor. TBMM’nin kapanmasına karşın pazartesi günü listelerin açıklanması ve 25 Mayıs’ta partinin seçim beyannamesi toplantısı yapılana kadar tüm milletvekilleri Ankara’da kalacak.

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAY ÜCRETİ NE KADAR?

Bugünkü MKYK'nın ardından yapılacak açıklamada, 24 Haziran'da AK Parti'den milletvekili adayı olmak isteyen erkek aday adaylarının 6 bin lira yatırması yönünde karar çıkması bekleniyor. Kadınların ve gençlerin aday adaylığı başvurusu için 3 bin lira, engelli vatandaşlarımızın ise bin lira yatıracağı kaydediliyor.

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLIĞINA KAÇ BAŞVURU YAPILDI?

4 Haziran'daki seçimler öncesinde milletvekilliği aday adaylığı başvurularında en yoğun ilgiyi AK Parti görüyor. 2 Mayıs saat 16 itibariyle AK Parti'ye aday adalığı başvurusunda bulunanların sayısının 7 bin 220 olduğu açıklandı. Bu rakam 2015 seçimleri öncesi 6 bin 223'tü ve bu o dönem için bir rekordu.

#AK Parti Ankara milletvekilleri aday listesi
#milletvekilleri aday listesi
#aday liste
#AK Parti
6 yıl önce
default-profile-img