|

Gençlerin geliri 18 bin ve 16 binin üzerindeyse TOKİ'ye başvurabilir mi? TOKİ genç başvuru şartları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOKİ Sosyal Konut (ucuz konut) Projesi'ne dair bütün detayları açıkladı. Uygun ödeme koşullarıyla ev sahibi olmak isteyenler başvuruların başlamasıyla birlikte bankaların önünde uzun kuyruklar oluşturdu. sosyal konut projesine başvuruda bulunmak isteyenler TOKİ konut başvuru şartlarını, başvuru tarihlerinin yanında aynı aileden iki genç tokiye başvurabilir mi, aynı aileden iki kişi tokiye girebilir mi? sorularına yanıt aramaya başladı. Gençler TOKİ konutlarına nasıl başvuracak, 18+30 yaş arasındakilere TOKİ konutlarına başvuru şartı ne olacak? Geliri 18 bin ile 16 bini geçen gençler TOKİ konutlarına başvurabilecek mi? Aileden birinin üzerine tapu olursa gençler TOKİ sosyal konut başvurusu bulunabilir mi, bulunur mu, bulunmaz mı?

14:01 - 14/09/2022 Çarşamba
Güncelleme: 14:13 - 14/09/2022 Çarşamba
Yeni Şafak
TOKİ genç başvuru şartları
TOKİ genç başvuru şartları

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından 250 Bin Sosyal Konut Projesi kapsamında inşa ettirilecek konutlar için; T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve T. Halk Bankası A.Ş.'nin Proje İlinde bulunan yetkili Şubeleri ve E-Devlet aracılığı ile yapılacak başvurular 14 Eylül 31 Ekim tarihleri arasında kabul edilecektir. E-Devlet Başvuruları 28 Ekim'de sona erecektir. Sosyal konut projeside gençler de unutulmadı. Gençlere 50 bin sosyal konut kontenjanı ayrıldı. Peki TOKİ genç başvuru şartları neler, anne babası üzerine tapu olan genç tokiye başvurabilir mi? İşte detaylar.

Geliri 18 bin ile 16 bini geçen gençler TOKİ konutlarına başvurabilecek mi?

TOKİ genç başvuru kontenjanı 50 bin konut olarak belirlendi. Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile bunların dul ve yetimleri hariç başvuruda bulunacaklarda, aylık hane halkı gelirinin başvuru tarihi itibarıya gıda, yol her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere İstanbul için en fazla net 18 bin lira, yurt genelinde ise en fazla 16 bin lira olması şartı aranacak. Anne ve ya babasının üzerine tapu olan genç 50 bin sosyal konut genç kontenjanına başvuruda bulunabilecek. Ayrıca 16 bin ya da 18 bin gelir kriterini aşan gençler de yine TOKİ konutlarına başvuruda bulunabilecek.

TOKİ konut başvuru şartları neler?

Projeye başvuru yapabilmek için, başvuru sahibinin;

• T.C. vatandaşı olması,

• Proje il sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya Proje il nüfusuna kayıtlı olması,

• Konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları dâhilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarının daha önce Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması şartları aranacaktır. (Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri kategorisi hariç).

  • • Aylık hane halkı gelirinin (Kendisi, eşi ve 18 yaş altı çocukları), en fazla net 16.000₺ (İstanbul İli için 18.000₺) olması gerekmektedir. (Başvuru sahibinin kendisi, eşi ve 18 yaş altı çocukları, başvuru tarihi itibariyle gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dâhil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin toplamı) (Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri kategorisi hariç)
  • • Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi ve eşi adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir, birden fazla başvuru yapılması durumunda başvurular geçersiz sayılacaktır.

• Başvuruları yapacak vatandaşlarımızın; 18 yaşını tamamlamaları gerekmektedir.

  • • Genç kategorisine 14/09/1992 tarihinden sonra doğan vatandaşlarımız müracaat edebilecektir.

• Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri Kategorisine; TOKİ ve Sosyal Güvenlik Kurumu sisteminden "HAK SAHİPLİĞİ" onaylananlar başvuru yapabilecektir. Sözleşme aşamasında konut başvurusu yapılan İl sınırları içerisinde son 3 yıldır oturuyor olduklarına dair adrese dayalı nüfus kayıt sisteminden alacakları belge veya başvuru yapılan İl nüfusuna kayıtlı olduklarına ait belge istenecektir. Konutlar, %10 peşin 240 ay vadeli sabit taksit ödemeli ve taksit başlangıçları konut teslimlerini takip eden ay itibariyle başlayacak şekilde konut satışı yapılacaktır. (Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri Kategorisinden bir kez konut satışı yapılacaktır.)

TOKİ başvurusu bankadan mı yapılacak?

TOKİ başvuruları e devlet ya da ilgili bankalar üzerinden gerçekleştirilecek. Başvuruların kabul edileceği yer: Projesine göre T. C. Ziraat Bankası A.Ş./T. Halk Bankası A.Ş.'nin Proje ilindeki yetkili şubeleri (Projelerin Bankası ekli listede belirtilmiştir.)

Başvuru sahipleri;

• Nüfus Cüzdanı ile birlikte; Projenin bulunduğu ildeki yetkili Banka Şubelerinde "Başvuru ve Satın Alma Taahhütnamesi" imzalayacaktır.

• Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri, TOKİ ve Sosyal Güvenlik Kurumu sisteminden "Hak Sahipliği" onaylananlar, sadece yetkili banka şubelerinden başvuru yapabilecektir.

• Engelli vatandaşlarımız, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen kimlik kartının fotokopisi veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış (en az % 40 engelli olduğuna dair geçerli sağlık heyet raporuna ait "Belge" ile başvuru yapabilecektir. 18 yaşından küçük engelli çocuğu olan anne veya baba kendi adına Engelli kategorisinden başvuru yapabilecektir. (e-Devlet üzerinden başvuranlar kimlik kartı fotokopisi veya belgeyi sözleşme aşamasında ibraz edecekler.)

• Emekli Vatandaşlar, Sosyal Güvenlik Kurumundan alınan emekli kimlik belgesi veya emekli olduğunu gösteren "Belge" ile başvuru yapabilecektir. Vefat eden emeklinin emekli olmayan eşi de başvuru yapabilir. (Vefat eden emeklinin aylık maaşını alan kızları hariç) (e-Devlet üzerinden başvurulanlar sözleşme aşamasında ibraz edecekler.)

#toki
#toki genç başvuru
#toki genç başvuru şartları
#e devlet
#toki sosyal konut
2 yıl önce