|

Berat Gecesi 2016 ne zaman? Camiler dolup, taşacak! İşte tarihi

2016 Berat Gecesi ne zaman? Yeni bir kandil gününe çok az bir süre kaldı. Müslümanların ibadetleri için önemli günlerden biri kandil günleri herkes tarafından merakla bekleniyor. İbadetlerin kat kat daha arttığı, duaların kabul olduğu ve sevapların daha çok anlam kazandığı Berat Gecesi için geri sayım başladı. Peki idrak edilecek olan Berat Gecesi 2016 ne zaman?

15:47 - 20/05/2016 Cuma
Güncelleme: 13:16 - 16/05/2022 Pazartesi
Diğer
Berat Gecesi
Berat Gecesi
2016 Berat Gecesi
ne zaman diye merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz. Yeni bir kandil gününe çok az bir süre kaldı. Kandil geceleri camiler dolup adeta taşar. Kandil gecelerinde duaların kabul olduğu ve sevapların daha çok anlam kazandığı bilinir. Müslümanlar ise bu hayırlı gecelerin feyzinden daha çok faydalanmak amacıyla camilere akın ederler. Bu özel geceler kendi aralarında belirli faziletleri de barındırmaktadır. Sizler de
2016 Berat Gecesinin ne zaman
olduğunu merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz.

2016 Berat Gecesi 21 Mayıs Cumartesi gününe denk geliyor. Bu özel gün için sevdiklerinize gönderebileceğiniz mesajları, bugünün anlamını ve önemini haberimizde de bulabileceksiniz.



Hz.Muhammed (SAV) şöyle buyurdu;

"Şaban ayının on beşinci gecesi olduğu zaman, gecesinde ibadete kalkın. Ve o gecenin gündüzünde (kandilden sonraki gün) oruç tutunuz. Çünkü o gece güneş batınca Allah Teâlâ o andan fecir oluncaya kadar: 'Benden mağfiret dileyen yok mu, onu mağfiret edeyim. Benden rızık isteyen yok mu, onu rızıklandırayım. (Bir belâ ile) müptelâ olan yok mu, ona kurtuluş vereyim' buyurur." (İbn Mâce)

BERAT GECESİ GECESİ

Berat Gecesi, Şaban ayının 15. gecesidir Tefsirlerde Kur'an-ı kerimin, Levh-il-mahfuza bu gece indirildiği bildirilmektedir. Âyet-i kerimede mealen buyuruluyor ki:

(Apaçık olan Kitab'a andolsun ki, biz onu [Kur'anı] mübarek bir gecede indirdik. Elbette biz insanları uyarmaktayız.) [Duhan 2,3]

Her sene, Şaban ayının on beşinci Berat gecesinde, o senede olacak şeyler, ameller, ömürler, ölüm sebepleri, yükselmeler, alçalmalar, yani her şey Levh-i mahfuzda yazılır. Resulullah efendimiz, bu gece, çok ibadet, çok dua ederdi.

Şaban ayında niçin çok oruç tuttuğu sorulduğu zaman Resulullah efendimiz buyurdu ki:

(Şaban öyle faziletli bir aydır ki, insanlar bundan gâfildir. Bu ayda ameller, âlemlerin Rabbine arz edilir. Ben de amelimin oruçluyken arz edilmesini isterim.) [Nesaî]

Yukarıdaki bilgiler ışığında 2016 Berat Gecesi'nin ne zaman olduğunu öğrenebilir, bu özel gecede neler yapılmasını gerektiğini detaylarıyla bilebilirsiniz. Aynı zamanda da sizler için hazırladığımız mesajlarla da sevdiklerinizden en güzel duaları alabilirsiniz.
#Berat Gecesi
#Berat Gecesi ne zaman
#2016 Berat Gecesi
8 yıl önce