|

15 Temmuz ruhu Bosna’yı saracak

15 Temmuz’un ikinci yıl dönümünde Bosna’nın dört bir tarafında farklı anma etkinlikleri, konserler, fotoğraf sergileri, spor müsabakaları ve paneller düzenlenecek. Gaziler Bakanlığı desteğiyle yapılacak etkinliklerde, şehit ve gaziler için dualar edilecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/07/2018 Pazartesi
Güncelleme: 23:35 - 8/07/2018 Pazar
Yeni Şafak
Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç
Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında bu yıl da Bosna Hersek’in dört bir tarafında farklı anma etkinlikleri, fotoğraf sergileri ve paneller düzenlenecek. Saraybosna’dan Gorazde’ye, Bihaç’tan Mostar’a, Buzim’den Kakanj’a kadar ülkenin dört bir tarafında düzenlenecek etkinlikler hakkında Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç, bilgi verdi.

KUR’AN OKUNUP DUALAR EDİLECEK

Koç, 13-14-15 Temmuz’da yapılacak etkinliklerde, Bosna Hersek Federasyonu (FBIH) Gaziler Bakanlığı ile hareket etme kararı aldıklarını söyledi. Bakanlığın, Bosnalı gazilerin katılımıyla her yıl farklı bir kantonda düzenlediği, bu yıl da 14 Temmuz’da Gorazde’de yapılacak törenlere katılacaklarını aktaran Koç, “Birlikte şehitliği ziyaret edeceğiz. Ardından spor faaliyetlerinin açılışı yapılacak. 15 Temmuz Sergisi, 15 Temmuz Paneli ve günün anısına Gorazde’de etkinlikler gerçekleştirilecek. O gün birlikte kılınacak öğle namazının ardından da Gorazde Merkez Camisi’nde şehitlerimiz için dua okunacak” dedi.

DEMOKRASİ İÇİN KOŞULACAK

Bosna Hersek’teki en önemli 15 Temmuz programlarından biri de Saraybosna Büyükelçiliği tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek “15 Temmuz Demokrasi Koşusu” olacak. Aynı gün öğle namazının ardından da Saraybosna’daki tarihi Gazi Hüsrev Bey Camisi’nde 15 Temmuz şehitleri için mevlit okutulacağını söyleyen Koç, aynı akşam Kovaçi Şehitliği’ni ziyaret edeceklerini ve akşam namazının ardından demokrasi nöbeti düzenleyeceklerini kaydetti.

#​15 Temmuz
#Bosna Hersek
6 yıl önce