|

AB ve İngiltere Brexit'te anlaştı

Avrupa Birliği (AB) ve İngiltere arasında devam eden Brexit görüşmelerinde anlaşmaya varıldı. Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, "Brexit müzakerelerinin birinci aşamasında gerekli ilerleme kaydedilerek, AB-İngiltere arasındaki ilişkilerin geleceğini belirleyecek ikinci aşamaya geçilme kararı verildi." dedi.

Yeni Şafak
09:53 - 8/12/2017 Cuma
Güncelleme: 10:18 - 8/12/2017 Cuma
Diğer
İngiltere Başbakanı Theresa May ve Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker
İngiltere Başbakanı Theresa May ve Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker

İngiltere ile Avrupa Birliği arasında devam eden Brexit görüşmelerinde ilk aşama sona erdi.

Taraflar arasında sabah saatlerine kadar süren görüşmede tüm şartların masaya yatırıldığı belirtildi. Bu sabah ise Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker'den açıklama geldi.

İkinci aşamaya geçilecek

Pazarlıkların iki taraf için de zorlu geçtiğini belirten Juncker, bu anlaşmayla önemli bir atılım yaptıklarının altını çizdi. Anlaşma Avrupa Konseyi'nde kabul edilirse, Brexit görüşmelerinin ticari ilişkileri düzenleyen ikinci aşamasına geçilecek.

'Finansal koşullar İngiltere vatandaşları için adil'

İngiltere Başbakanı Theresa May ise, AB ile derin ve özel bir ortaklık istediklerini söyleyerek anlaşmanın önemli bir gelişme olduğunu belirtti. May, anlaşmanın finansal koşullarının İngiltere vatandaşları için adil olduğunu vurguladı.

Theresa May'in bugün akşam saatlerinde Brüksel'de, Brexit Bakanı Davis ile birlikte Jean-Claude Juncker'le buluşması bekleniyor.

#AB
#İngiltere
#Brexit
6 yıl önce