|

Afganistan Cumhurbaşkanı'nın katıldığı seçim mitinginde bombalı saldırı

Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin katıldığı seçim mitingine bombalı saldırı düzenlendi. Afgan kaynaklar, en az 24 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin saldırıdan yara almadan kurtulduğunu duyurdu. Saldırıyı Taliban üstlendi.

11:30 - 17/09/2019 Salı
Güncelleme: 09:13 - 18/09/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Afganistan'daki saldırıdan ilk görüntüler.
Afganistan'daki saldırıdan ilk görüntüler.

Afganistan'ın başkenti Kabil ve Parvan vilayetlerinde Taliban tarafından düzenlendiği belirtilen iki ayrı intihar saldırısında 48 kişi öldü.

Birinci saldırı sabah saatlerinde Kabil yakınındaki Parvan vilayetinde gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin katıldığı seçim mitinginde düzenlenen intihar saldırında 26 kişi hayatını kaybetti, 42 kişi yaralandı.

Ölenlerin çoğu sivil

Saldırıdan Cumhurbaşkanı Gani yara almadan kurtulurken hayatını kaybedenlerin
çoğunun sivil olduğ
u
açıklandı.

Kabil'de intihar saldırısı

Öte yandan birinci saldırının hemen ardından başkent Kabil'deki ABD Büyükelçiliği yakınında ikinci intihar saldırısı düzenlendi. Bu saldırıda da 22 kişi yaşamını yitirdi, 38 kişi yaralandı. İkinci saldırıda hayatını kaybedenlerin de çoğunun sivil olduğu öğrenildi.

  • Afganistan'da cumhurbaşkanlığı seçimi 28 Eylül'de gerçekleştirilecek.

Saldırıyı Taliban üstlendi

Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin mitinginde düzenlenen bombalı saldırıyı Taliban üstlendi.

Müzakereler bitti, çatışmalar şiddetlendi

ABD Başkanı Trump, geçtiğimiz hafta Taliban'la gerçekleştirilecek Camp David'de zirveyi ani bir kararla iptal etmişti. Bu karar sonrası, Afganistan'daki saldırılar şiddetlendi. Uzmanlara göre, önümüzdeki günlerde Afganistan'da şiddetin arttığı bir dönem yaşanabilir.


#Afganistan
#Eşref Gani
5 yıl önce