|

Alevler Atina'ya dayandı: Evler tahliye ediliyor

Yunanistan'da Varipombi bölgesinde ormanlık alanda çıkan yangın başkent Atina'ya yaklaştı. Şehrin dış kısımlarına ulaşan alevler nedeniyle iki yerleşim birimi ve bir çocuk tatil kampı tahliye edildi. Aharnes Belediye Başkanı Spiros Vrettos, alevlerin yerleşim birimlerine ulaştığını ve bazı evlerin yandığını belirterek acil yardım çağrısında bulundu.

09:19 - 4/08/2021 Çarşamba
Güncelleme: 09:36 - 4/08/2021 Çarşamba
AA
Atina
Atina

Yunanistan’ın başkenti Atina yakınlarındaki Aharnes belediyesine bağlı Varipombi bölgesinde ormanlık alanda çıkan yangın yerleşim birimlerini tehdit etmeye başladı.

YERLEŞİM YERLERİ TAHLİYE EDİLİYOR

Öğleden sonra çıkan ve kısa sürede çevreye yayılarak üç ayrı noktada yoğunlaşan yangın nedeniyle Varipombi ve Adames yerleşim birimleri tedbir amaçlı boşaltıldı, bölgedeki çocukların bulunduğu bir tatil kampı tahliye edildi.


Yunan İtfaiye Teşkilatı yetkilileri, söndürme çalışmalarının 3 ayrı noktada yoğunlaştığını, yangına 350 itfaiye personeli, 70 araç, 5 helikopter ve 5 uçakla müdahale edildiğini aktardı.

'KUZEYE DOĞRU UZAKLAŞIN' ÇAĞRISI

Yunan basınındaki haberlerde, Avrupa Acil Çağrı Merkezinden (112) bölgedeki vatandaşların telefonlarına, "alevlerin neden olduğu kıvılcımlardan etkilenmemek için evlerinin kapı, pencere ve bacalarını iyice kapatmaları ve bir an önce kuzeye doğru uzaklaşmalarını" yazan mesajlar gönderildiği belirtildi.


Yangın bölgesinde art arda patlamaların meydana geldiği aktarılan haberlerde, yoğun duman sebebiyle Atina-Lamia oto bandının trafiğe kapatıldığı, bölgedeki yüksek enerji hatlarının zarar görmesi sebebiyle de Atina’nın bazı yerlerinde elektrik kesintileri olduğu, trafik ışıklarının yanmaması nedeniyle trafikte kaos yaşandığı ifade edildi.


ACİL YARDIM ÇAĞRISINDA BULUNULDU

Aharnes Belediye Başkanı Spiros Vrettos, alevlerin Varipombi yerleşim birimine ulaştığını, bazı evlerin yandığını belirterek, acil yardım çağrısında bulundu. Öte yandan Eğriboz Yarımadası, Messinia, Lakoniya ve İstanköy Adası'nda da orman yangınları çıktığı bildirildi.


#YUNANİSTAN
#ATİNA
#ORMAN
#YANGIN
#TAHLİYE
3 yıl önce