Almanya dalga konusu oldu: 200 silahlı personel zırhlı araçlar helikopterler ve ziyan olan yüzbinlerce Euro

12:39, 22/07/2023, Cumartesi
Diğer
Almanya dalga konusu oldu: 200 silahlı personel zırhlı araçlar helikopterler ve ziyan olan yüzbinlerce Euro
Dişi olduğuna inanılan aslanı arama çalışmalarına 200 silahlı personel, helikopter, drone'lar ve zırhlı araçlar katıldı.

Almanya'nın 36 saat boyunca sürdürdüğü safari avı büyük bir hüsranla sonuçlandı. Aranan hayvanın aslında bir aslan değil yaban domuzu olduğunun ortaya çıkması sonrası Batı medyası Berlin yönetimi ile dalga geçerken, Alman eleştirmenler operasyona harcanan yüzbinlerce Euro'nun peşine düştü.

Perşembe günü erken saatlerde Almanya'nın başkenti Berlin'de çekilen bir görüntü tüm ülkeyi ayağa kaldırdı. Kleinmachnow bölgesinde yaşayan iki kişi bir aslanın ormanlık alanda başıboş gezdiğini iddia ediyorlardı üstelik ellerinde aslana ait görüntüler de vardı.



200 silahlı personel, tank, helikopter: Tüm dünya izledi


Kleinmachnow, Teltow ve Stahnsdorf halkına evde kalmaları ve evcil hayvanlarını da sokağa çıkarmamaları uyarısında bulunan polis adeta alarma geçti.


Dişi olduğuna inanılan aslanı arama çalışmalarına 200 silahlı personel, helikopter, drone'lar ve zırhlı araçlar katıldı.


Ormanlık alanda hayvanın bulunması zor olduğu için kızılötesi kameralar kullanıldı, operasyonun görüntüleri Alman televizyonları ile beraber tüm dünyada da yayınlandı.



Hata yaptıklarını 36 saat sonra anladılar


Ancak dünyanın konuştuğu operasyon, görüntüleri inceleyen iki uzmanın nihayet hayvanı analiz etmesi ile 36 saat sonra son buldu.


Görüntüleri inceleyen uzmanlara göre gizemli hayvanın kuyruğu dişi bir aslana ait olmayacak kadar kısaydı, her yerde aranan hayvan muhtemelen bir yaban domuzuydu.


Kasabanın belediye başkanı bölgede aramanın durdurulduğunu duyurdu ve bölge sakinlerine "bir tehlike olmadığını" vurguladı.



Batı medyası dalga geçiyor: Küçük düşürücü


İngiliz medyası Berlin'i alarma geçiren operasyonu 'küçük düşürücü olarak' yorumlarken Fransız medyası 'Kükreme sesi yok' diyerek Almanya ile dalga geçti.


Sosyal medyada yapılan yorumlarda 36 saat boyunca aranan yaban domuzuna 'berlin canavarı' ismi verildi.



Almanya'da tepki: Neden bu kadar çok para harcandı?


Almanya'daki eleştirmenler ise domuzu teşhis etmenin neden 36 saat sürdüğünü ve operasyon için neden bu kadar çok para harcandığını sorguluyor.


İngiliz Telegraph gazetesinde yer alan bilgilere göre Almanya'da büyük bir helikopterin konuşlandırılması saatte 5 bin Euro'ya mal oluyor .Berlin Polis Birliği başkan yardımcısı Heiko Teggatz operasyonun yüz binlerce euro'ya mal olduğunu belirterek "Bu görev şüphesiz Almanya ormanlarının şimdiye kadar gördüğü en pahalı safari" dedi.


Eleştirmenler Operasyon için harcanan paranın safari avı yerine Berlin'in büyüyen çete sorunuyla savaşmak için harcanmasının daha iyi olacağını vurguladı.






Başlıklar :AlmanyaEuroBerlin
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026