Almanya lisans vermediği mülteci doktorları göreve çağırdı

22:12, 25/03/2020, ÇarşambaG: Güncelleme: 22:25, 25/03/2020, Çarşamba
Diğer
Almanya lisans vermediği mülteci doktorları göreve çağırdı
Avrupa'da yetersiz sağlık çalışanı koronavirüsle mücadeleyi zorlaştırıyor.

Artan vaka sayısı ve yetersiz sağlık hizmetleriyle koronavirüsle mücadele etmeye çalışan Almanya daha önce lisans vermediği mülteci doktorları göreve çağırıyor. Facebook üzerinden verilen ilanda "Çalışmak için lisansı olmayan göçmen doktorlar, salgına karşı yardımcı olabilir" ifadesi kullanıldı.

Almanya yetersiz sağlık hizmetleri ile koronavirüsle mücadele edemeyince daha önce lisans vermediği mülteci doktorları göreve çağırdı.

Almanya'da aşırı sağcı AfD Partisi'nin kalbi olarak bilinen Saksonya eyaletinde mülteci doktorlar ilan verilerek göreve çağırıldı.

Sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden yapılan çağrıda, “Çalışmak için lisansı olmayan göçmen doktorlar, salgına karşı yardımcı olabilir.” denildi.


https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/03/25/10/24/resized_f19ca-828c09fcalmm.jpg

Almanya'da vaka sayısı 31 bin 664 ölü sayısı ise 149'a çıktı. Alman hükümeti ülkede salgının henüz başlangıcında olduklarına dair açıklamayapmıştı.

Ülke diğer brçok Avrupa ülkesi gibi yetersiz yatak, solunum cihazı ve personel eksikliği problemi yaşıyor.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026