|

Almanya'da 5 parti ülkücü hareketin yasaklanması için harekete geçti

Almanya'da, beş partinin ortak teklifiyle 'Türk Ülkücü Hareketi'nin yasaklanması için yasa teklifi hazırlandı. Büyük bir çoğunluk ile kabul edilmesi beklenen teklifle Alman İçişleri Bakanlığı, ülkücülere ait dernek ve yapılanmaların faaliyetlerinin yasaklanıp yasaklanamayacağını gözden geçirmekle yükümlü hale geliyor.

17:03 - 18/11/2020 Çarşamba
Güncelleme: 17:34 - 18/11/2020 Çarşamba
Diğer
Federal Almanya Meclisi
Federal Almanya Meclisi

Fransa’da İçişleri Bakanı Gerarld Darmanin'in, Bakanlar Kurulu kararı ile "aşırı milliyetçi" ve "paramiliter" bir hareket olduğu gerekçesiyle ‘Bozkurtlar’ hareketinin ülkedeki faaliyetlerinin sonlandırdığını açıklamasının ardından benzer bir adımın atılması için Almanya'da da harekete geçildi.

DW Türkçe'nin haberine göre, Almanya'da Federal Meclis'teki beş parti, ülkücülerin dernek ve faaliyetlerinin yasaklanması talebiyle ortak bir teklif hazırladı.

"Ülkücü hareketin etkisini püskürtmeliyiz"

Meclisteki beş partinin imzacı olduğu ortak teklif,
"Milliyetçiliğe ve ırkçılığa meydan okuyoruz- Ülkücü Hareket'in etkisini püskürtmeliyiz"
başlığını taşıyor. Teklifle Alman İçişleri Bakanlığı, ülkücülere ait dernek ve yapılanmaların, aynı zamanda faaliyetlerinin yasaklanıp yasaklanamayacağını gözden geçirmekle yükümlü hale geliyor.

Yasa teklifinin metninde, "

Ülkücüler sahip olduğu yüksek üye sayısı sebebiyle aşırı sağcı hareketler içinde özel bir konuma sahip. Avrupa'daki bir dizi ülkede 'militanca ve şiddet yanlısı tutumları' ile göze çarpıyor" ifadeleri kullanılıyor

" ifadeleri yer alıyor.

#almanya
#meclis
#ülkücü hareket
#yasaklama
#yasa teklifi
3 yıl önce