|

Amacım müslümanları aşağılamaktı

Hz. Muhammed'e (SAV) yönelik karikatürü çizen Lars Vilks, karikatürü çizmesindeki asıl amacın "provokasyon ve Müslümanları aşağılamak" olduğunu itiraf etti.

Cihan
00:00 - 19/09/2007 Çarşamba
Güncelleme: 17:23 - 19/09/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Amacım müslümanları aşağılamaktı
Amacım müslümanları aşağılamaktı

Lars Vilks, karikatürlerin ortaya çıkardığı krizin sağladığı ünle daha fazla para kazanmayı umduğunu söyledi. Ressam Vilks, kendisine yönelik gelen ölüm tehditlerinin de kendisine daha fazla para getireceğini umut ettiğini ekledi.

İsveç'in Expressen gazetesine konuşan Vilks, polisin şu an için evinde kalmasına izin vermediğini söylerken, "Burada güvende olmadığıma inanıyorlar, sık sık polisin göstereceği adreslere taşınmak zorundayım" diye ekledi. Avrupa Fetva Grubu'nun ölüm tehdidinden vazgeçtiğine de değinen Vilks, "Bu iyidir fakat gerçek hayatta nasıl olur bilmiyorum" diye konuştu.

VİLKS: "KRİZİN, DAHA FAZLA İŞ SAĞLAYACAĞINI UMUYORUM"

İnsanların daha tedbirli davranmaya başladığını söyleyen Vilks, "Örneğin bir okula gidip konuşacaktım ama şu an böyle bir şeyi kimsenin istediğini sanmıyorum" dedi. Çeşitli konferanslara davet aldığını belirten Vilks, zamanla bu krizin kendisine daha fazla iş sağlayacağını umduğunu ifade etti. Vilks, aldığı tehditler için de, "Hayati tehlikesi olan bir ressam tabiî ki özeldir. İsveç'in şu an yeni bir mini (Selman) Rüşti'ye sahip oldu" diye konuştu. Vilks, karikatürlerden dolayı pişman olup olmadığı sorulması üzerine bir peygamberi bu şekilde çizdiğinden dolayı pişman olmadığını vurguladı.

"AMACIM PROVOKE ETMEKTİ"

Vilks konuşmasının devamında şöyle konuştu:"Tabii ki bu bir provokasyon ve müslümanları aşağılamaktır. Fakat bu sadece boş bir provokasyondu, Müslümanları yurtdışına çıkarmak fikrinden dolayı değildi." Bunu, dikkat çekmek için de yaptığını söyleyen Vilks, "Bütün ressamlar dikkat çekmek ister ve bu camiada dikkat çekilenler kıskanılır." diye konuştu. En derin fantezisinde bile bu kadar dikkat çekeceğini ummadığını belirten Vilks, Almanya gezisi dönüşünde e-posta kutusunda bin 245 e-posta olduğunu ve bir çoğunun da tehdit olduğunu ekledi.


17 yıl önce