|

Avrupa’da bilanço ağırlaşıyor: Ölü sayısı 168'e çıktı

Avrupa’yı vuran son yılların en ağır sel felaketinde bilanço ağırlaşıyor. Almanya’nın batısındaki Rheinland-Pfalz ile Kuzey-Ren Vestfalya eyaletlerinde ölü sayısı 141’e yükseldi. Felaket sebebiyle 618 kişi de yaralanırken can kaybının artmasından korkuluyor. Almanya’nın ardından selden en fazla zarar gören Belçika’da ise can kaybı 27’ye çıktı. Ülkede 20 Temmuz’da bir günlük milli yas ilan edildi.

Haber Merkezi
01:16 - 18/07/2021 Pazar
Güncelleme: 01:20 - 18/07/2021 Pazar
Yeni Şafak
Almanya
Almanya

Avrupa’nın kuzeybatı bölgesinde yaşanan sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısının 168’e yükseldiği bildirildi. Almanya’nın batısındaki Rheinland-Pfalz ve Kuzey-Ren Vestfalya eyaletlerinde, aşırı yağışların neden olduğu sel ve su baskınlarında ölenlerin sayısı 141 olarak duyuruldu. Polis tarafından yapılan açıklamada, bölgede hâlâ birçok yerde elektrik olmadığı ve telefon hatlarının çalışmadığı, birçok caddenin de su baskınları sebebiyle kapalı olduğu belirtildi.


Yetkililer, can kayıplarının artabileceğine ilişkin endişe taşıdıklarını belirterek, yaralı sayısının 618 olduğunu aktardı. Belçika’da ise sellerde yaşamını yitirenlerin sayısı 27’ye yükselirken, 20 Temmuz’da bir günlük milli yas ilan edildi. Belli akarsular için sel ve taşkın riskinin sürdüğü belirtiliyor. Öte yandan Bosna Hersek’te önceki akşam etkili olan yağışın da ülkenin kuzey ve orta kesimlerinde sele neden olduğu bildirildi. Ülkedeki bazı bölgelerde OHAL ilan edileceği duyuruldu.


#Avrupa
#Sel
#Felaket
#Ölü
#Kayıp
3 yıl önce