|

Avrupa'da mutasyon paniği: İngiltere'ye uçuşlar askına alınıyor

İngiltere'de koronavirüsün yeni bir türü ortaya çıktı. Bu virüs türü yüzde 70 daha hızlı yayılıyor. Dünya Sağlık Örgütü 'mutasyon konusunda İngiltere ile irtibattayız' açıklamasını yaptı. Fransa, Belçika ve Hollanda, İngiltere'ye uçuşları 1 Ocak'a kadar yasakladı. Koronavirüsün yeni türünün Avrupa genelinde yayılmasından endişe ediliyor.

14:22 - 20/12/2020 Pazar
Güncelleme: 16:30 - 20/12/2020 Pazar
Yeni Şafak
İngiltere'de koronavirüsün yeni bir türünün ortaya çıktığı iddia ediliyor.
İngiltere'de koronavirüsün yeni bir türünün ortaya çıktığı iddia ediliyor.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, başkent Londra dahil ülkenin güneydoğusunda son dönemdeki vaka artışlarının mutasyon geçirmiş yeni koronavirüs türünden kaynaklandığını açıkladı.

Johnson, eldeki ilk verilere göre, tespit edilen
bu yeni türün eskisine kıyasla yüzde 70'e varan oranlarda daha bulaşıcı
olabileceğini belirtti.

Johnson, bu yeni türün daha ağır hastalığa yol açtığı ya da daha yüksek ölüm oranına sahip olduğunu gösteren herhangi bir bulgu olmadığını aktardı.

  • İngiltere hükümeti, başkent Londra, doğu ve güneydoğuda görülen vaka artışları nedeniyle yeni kısıtlayıcı önlemler devreye soktu.

DSÖ: İNGİLTERE İLE İRTİBATTAYIZ

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) daha hızlı yayıldığı belirtilen mutasyonuyla ilgili İngiliz yetkililerle "yakın temasta" olduklarını açıkladı.

DSÖ tarafından Twitter'dan yapılan paylaşımda, "
Kovid-19'un daha hızlı yayılan yeni türüyle ilgili İngiliz yetkililerle yakın temas halindeyiz.
" ifadesine yer verildi.

Paylaşımda, Kovid-19'un yeni türüne ilişkin devam eden araştırmaların "bilgi, sonuç ve analizlerinin" İngiliz makamlarınca paylaşılmaya devam edileceği aktarıldı.

AVRUPA ÜLKELERİ İNGİLTERE'YE UÇUŞLARI YASAKLADI

Fransa, Belçika, Almanya ve Hollanda, İngiltere'de yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) daha hızlı yayıldığı belirtilen mutasyonunun tespit edilmesinin ardından bu ülkeye uçuşları 1 Ocak 2021'e kadar durdurdu.

#Koronavirüs
#Avrupa
#Mutasyon
#İngiltere
#Salgın
3 yıl önce