|

Azerbaycan ordusu stratejik önemdeki Cebrail kentini işgalden kurtardı

Milli Savunma Bakanlığı, "Azerbaycan ordusu Büyük Mercanlı, Maralyan ve Şeybey köylerinden sonra Karabağ bölgesinde kritik öneme sahip Cebrail kentini de işgalden kurtardı" açıklamasını yaptı.

15:16 - 4/10/2020 Pazar
Güncelleme: 15:31 - 4/10/2020 Pazar
Yeni Şafak
Azerbaycan ordusu Cebrail kentini Ermeni güçlerinden temizledi.
Azerbaycan ordusu Cebrail kentini Ermeni güçlerinden temizledi.

Azerbaycan ordusu stratejik Cebrail kentini Ermenistan güçlerinden temizledi. Milli Savunma Bakanlığı, "Azerbaycan güvenilir kaynaklarından alınan bilgilere göre; Azerbaycan ordusu Büyük Mercanlı, Maralyan ve Şeybey köylerinden sonra Karabağ bölgesinde kritik öneme sahip Cebrail kentini de işgalden kurtardı." açıklamasını yaptı.

HAREKAT 8. GÜNÜNDE

Azerbaycan ordusu, işgal altındaki topraklarını kurtarmak için başlattığı operasyonun 7'nci gününde ilerlemesini sürdürerek 8 köy ve yerleşim biriminde kontrolü sağladı.

Gün boyu devam eden çatışmalar, Cebrail, Fuzuli ve Ağdere illeri yönünde yoğunlaştı.

İŞGAL ALTINDAN KURTARILAN KÖYLER

Azerbaycan ordusu gün içerisindeki operasyonlarında Terter ilinin Madagiz ve Talış yerleşim birimlerini, Cebrail ilinin Mehdili, Çakırlı, Aşağı Maralyan, Şeybey ve Kuycak, Fuzuli ilinin Aşağı Abdurrahmanlı köylerini işgalden kurtardı.

Müjdeli haberleri Azerbaycan halkına Cumhurbaşkanı İlham Aliyev duyurdu. Aliyev Twitter hesabından "Bugün Madagiz'de Azerbaycan bayrağı dikildi. Madagiz bizimdir. Karabağ Azerbaycan'dır." paylaşımında bulundu.



#Cebrail
#Ermenistan
#Azerbaycan
4 yıl önce