|

Ermenistan'da 'savaş henüz bitmedi' iddiası: Azerbaycan o bölgeyi de alacak!

Ermenistan'ın Azerbaycan ile girdiği çatışmalarda aldığı tarihi yenilgi ülkede hükümete yönelik eleştirilerin sayısını her geçen gün artırırken, ülkenin önde gelen isimlerini de korkuttu. Ulusal Güvenlik Servisi eski Başkanı David Shahnazaryan cephe hattında yapılan hatalara ve siyasi baskılara işaret ederek, savaşın henüz bitmediğini Azerbaycan'ın Zangazur'u da alacağını öne sürdü.

10:20 - 24/11/2020 Salı
Güncelleme: 08:32 - 26/11/2020 Perşembe
Yeni Şafak
Azerbaycan'ın tarihi zaferi sonrası Ermenistan Dağlık Karabağ bölgesinden çekilme kararı aldı.
Azerbaycan'ın tarihi zaferi sonrası Ermenistan Dağlık Karabağ bölgesinden çekilme kararı aldı.

Azerbaycan tarafından ağır mağlubiyete uğrayan ve Dağlık Karabağ bölgesinden geri çekilmek zorunda kalan Ermenistan'da hükümete yönelik eleştirilerin ardı arkası kesilmiyor.

Son olarak Sputnik Ermenistan'a konuşan ve
Ermenistan Başbakanı olarak görev yaptığı ilk günden itibaren Nicole Pashkina'nın istifasını talep ettiğini dile getiren Ulusal Güvenlik Servisi eski Başkanı David Shahnazaryan
, Ulusal Güvenlik Servisi, kolluk kuvvetleri ve orduda güç yapılarının kasıtlı olarak dağıtıldığını ve devlet mekanizmasında çok sayıda yasadışı süreçlerin gerçekleştiğine vurgu yaptı.

TARİHTEKİ EN TRAJİK OLAYLARDAN BİRİ

Paşinyan'ı, savaşa neden olacak şekilde amaçlı ve tutarlı bir politika izlediği konusunda uyardığına da değinen Shahnazaryan, şu an Ermenistan'ı başına gelenlerin tarihindeki en trajik olaylardan biri olduğunu kaydetti.


SAVAŞI ACEMİ SİYASİLER YÖNETTİ

Shahnazaryan röportajda,
savaştaki hataların, cepheyle ilgili yanlış bilgilerin, orduya generaller de dahil olmak üzere yapılan siyasi baskıların, savaşın siyasi acemiler tarafından yönetilmesinden
kaynaklı gerekli adımların zamanında atılmamasının ve teknik zayıflıkların utanç verici bir yenilgiye yol açtığından da bahsetti.

ZANGAZUR'U DA ALACAKLAR

Paşinyan ve ekibinin şu anda bile iktidardan vazgeçmek istemediğine ve siyasi zulümün bitmediğine de değinen Shahnazaryan, ''Toplumumuz savaşın bittiğini düşünüyor. Aslında, savaş bir mola olarak ilan edildi. Ama savaşın asıl teması Zangazur. Azerbaycan Zangazur'u da alacak.'' dedi.

#Ermenistan
#Azerbaycan
#Zangazur
#David Shahnazaryan
#Ulusal Güvenlik Servisi
#Dağlık Karabağ
3 yıl önce