|

Başkan Erdoğan'dan 'kardeş ülke' vurgusu

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyarette bulunduğu Azerbaycan'da Devlet Başkanı İlham Aliyev ile birlikte ortak basın toplantısı gerçekleştirdi. Yeminini ettikten sonra ilk iş olarak Azerbaycan'ı ziyarete geldiklerini dile getiren Başkan Erdoğan, FETÖ ile mücadelede verdiği destek için Aliyev'e teşekkür ettiğini de söyledi.

Yeni Şafak
15:55 - 10/07/2018 Tuesday
Güncelleme: 16:14 - 10/07/2018 Tuesday
AA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev ile basın toplantısı gerçekleştirdi. Azerbaycan Devlet Başkanı Aliyev görüşmelerinin ardından Erdoğan’ı 24 Haziran’da gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimleri için kutlarken, seçimlerin ardından ilk uluslararası temasını Azerbaycan’a gerçekleştirmesinin Türkiye Azerbaycan ilişkileri ve dostluğunun sarsılmaz olduğunun bir göstergesi olduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları ise şöyle:

"24 Haziran seçimlerinden sonra dün Cumhurbaşkanı olarak yeminimizi yaptık. Bizden önce milletvekili arkadaşlarımız yeminlerini yaptılar. Cumhurbaşkanı olarak yeminimi yaptıktan sonra da iş olarak kardeş, dost Azerbaycan’ı ziyaret etmek suretiyle görevimizi ifa etmek istedim.

Tanap bizler için hayati bir proje. Bu proje bizi ciddi manada ilgilendiriyor.

Savunma sanayisinde ihracatı artıran bir Türkiye var. Bunu kardeş ülkelerle çok daha farklı bir şekilde paylaşalım istiyoruz.

FETÖ ile mücadelede verdiği destek için Aliyev'e teşekkür ediyorum."

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk resmi ziyaretini gerçekleştirmek üzere özel uçak "TUR" ile sabah saatlerinde Azerbaycan'a indi.

Başkan Erdoğan'ı, Esenboğa Havalimanı'nda TBMM Geçici Başkanı Durmuş Yılmaz, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ankara Valisi Ercan Topaca ve bazı ilgililer uğurladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan'a indikten sonra ilk olarak Haydar Aliyev'in anıt mezarını ziyaret etti.

Erdoğan, Bakü'deki temaslarının ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne geçecek.

#Recep Tayyip Erdoğan
#Azerbaycan
6 years ago