|

Batı medyası telaşta

15 Temmuz'daki FETÖ'nün darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından, Batı medyasında olay gününe ait sıcak çatışma haberleri yerini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve hükümeti hedef alan “otoriterleşme tehlikesi” ithamlarına bıraktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/07/2016 Perşembe
Güncelleme: 21:48 - 20/07/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Batı medyası ve Batılı köşe yazarlarının, darbe günü yüzlerce kişinin şehit edildiği vahşet anlarını konu alan haber hikayelerine yer ayırmayı tercih etmediği görülüyor.



KAN GÖRMEK İSTİYORLAR


Başta İngiliz kamu yayım kuruluşu BBC olmak üzere İngiliz basını Türkiye'de yaşanan darbe girişimini ilk andan itibaren bir demokrasi tartışmasının parçasıymış gibi sunmayı seçti. Fox News, başarısız darbe girişimini Türkiye'nin “İslamlaşma”sının engellenmesinde son umut olarak yansıttı.The Guardian gazetesi, darbe girişimi sonrasının kanlı ve baskıcı olacağını iddia etti. New York Times gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bundan sonraki süreci kendisine muhalif olanları bertaraf etmek için kullanacağı öne sürdü. Foreign Policy dergisinden Michael Rubin, "Erdoğan'ın kendinden başka suçlayacağı kimse yok" başlıklı makalesinde Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmasından bu yana halkı İslamcılaştırdığını ve verdiği sözleri tutmadığını iddia etti. Alman Die Welt gazetesi de darbecilerin sivillere yönelik kanlı saldırılarını görmezden gelerek, darbeciler ve destekçileriyle ilgili alınan tedbirleri "Erdoğan şimdi tüm hızıyla temizliğe başlıyor" başlığıyla okuyucularına duyurdu.  ANKARA


#Batı medyası
#15 Temmuz
#Recep Tayyip Erdoğan
8 yıl önce