|

CIA: PYD PKK'dır

Beyaz Saray yönetimi PKK'nın Suriye kolu PYD'yi meşru ortak görürken ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) yayınladığı Suriye raporunda PYD’yi terör örgütü olarak tanımlıyor. Eski Başkan Barack Obama yönetiminden bu yana terör örgütü PKK/PYD ile işbirliği yürüten Beyaz Saray ve Pentagon, ABD Anayasası'nı açıkça ihal ediyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/01/2018 Pazar
Güncelleme: 13:18 - 28/01/2018 Pazar
Yeni Şafak
ABD’nin Suriye ve Irak’da terör örgütleri ile ortaklığını Beyaz Saray’ın DEAŞ ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk yürütüyor.
ABD’nin Suriye ve Irak’da terör örgütleri ile ortaklığını Beyaz Saray’ın DEAŞ ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk yürütüyor.

Beyaz Saray yönetimi PKK’nın Suriye kolu PYD’yi meşru ortak görürken, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) yayınladığı Suriye raporunda PYD’yi terör örgütü olarak tanımlıyor. CIA’nin resmi sitesi, Suriye’nin kuzeyinde varlıklarını sürdüren 16 Kürt örgütünü yasadışı yapı olarak tanımlıyor. PYD, bu yasadışı yapılar arasında dokuzuncu sırada yer alıyor. CIA’in hazırladığı “The World Factbook” sayfasında, “PKK’nın Suriye kolu Suriye Kürtleri Demokratik Birliği Partisi’ni (PYD) Salih Müslim yönetiyor; Suriye’deki militanların çoğunluğu, İran, Türkiye ve Irak’tan Kürtlerle Suriye Kürtlerinden oluşuyor” ifadelerine yer veriliyor.


CIA belgerine rağmen eski Başkan Barack Obama’dan bu yana PKK/PYD ile Suriye’nin kuzeyinde işbirliği yürüten ABD yönetimi ve Pentagon, ülke anayasasını da açıkça ihlal ediyor.

18. MADDEYİ İHLAL EDİYOR

Geçtiğimiz günlerde TRT World televizyonuna bir röportaj veren ABD’li eski general Mark Kimmit, YPG ve PKK bağlantısını inkar etse de, “Eğer bu kesin ve tartışmasız ise o zaman Amerikan ordusu, Amerikan Anayasası’nın 18. maddesini ihlal ediyor demektir” ifadelerini kullandı.

SENATO AĞIR İHLALİ SORUŞTURMADI

ABD Senatosu’nda PYD’nin PKK ile bağlantısı daha önce konuşuldu. 28 Nisan 2016’da ABD Senatosu’nun Silahlı Hizmetler Komitesi’nde senatörlerin sorularını yanıtlayan Ashton Carter, Senatör Lindsey Graham’ın Suriye konusunda sorularını cevapladı. Graham’a cevap veren Savunma Bakanı Carter, PYD-PKK ilişkisini kabul ederek, “PKK sadece Türkiye’nin değil, ABD’nin nazarında da terör örgütüdür” diye konuşmuştu. Ancak ABD’nin PYD/PKK ile ortaklığının ABD Anayasası'nı da ihlal ettiği gerçeği Senatörler tarafından bugüne kadar tartışılmadı.

#ABd
#PKK
#PYD
6 yıl önce