|

Çipras'tan Yunan hükümetine tepki: Türkiye güçleniyor

Yunanistan'daki ana muhalefet partisi SYRIZA lideri Aleksis Çipras, Yunanistan'ın tüm çabalarına rağmen yükselen değerin Türkiye olduğunu söyledi.

15:31 - 7/04/2022 Perşembe
Güncelleme: 15:35 - 7/04/2022 Perşembe
Diğer
SYRIZA lideri Aleksis Çipras.
SYRIZA lideri Aleksis Çipras.

Girit'te yerel bir televizyon kanalına konuşan Çipras, Yunanistan'ın dış politika tercihlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

  • Çipras, Yunanistan hükümeti ve ülkedeki bazı çevrelerin "Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın izole edildiği"ne ilişkin iddialarının geçerli olmadığını dile getirerek, "Türkiye güçleniyor. Jeopolitik açıdan kritik bir güç olarak ortaya çıkıyor. Önemli bir bölgesel güç" diye konuştu.

"BİZ ORTAYA ÇIKTIKÇA TÜRKİYE YÜKSELİYOR"

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in Rusya karşıtı, Batı yanlısı bir politika izleme karşılığında Türkiye'nin Batı'nın gözünde yükselmemesi beklentisi içine girdiğine dikkati çeken Çipras, "Aksi oluyor, biz ortaya çıktıkça Türkiye yükseliyor" ifadesini kullandı.

  • Mariupol'deki sivil halkın Türkiye'nin desteğiyle kurtarılmasının hatırlatılması üzerine de Çipras, Mariupol'de yaşayan yaklaşık 140 bin Yunan asıllı Ukrayna vatandaşına işaret etti ve "Bu insanları kurtarmak için fırsat yaratma veya verme imkanında başarılı olamadık" dedi.

"HER AÇIDAN KAYIPTAYIZ"

Çipras, ABD'nin EastMed doğal gaz boru hattından desteğini çekmesine ilişkin olarak da "Burada görüyorum ki biz Batı'ya her şeyi veriyoruz ve Türkiye her şeyi alıyor. Yani sonuçta her açıdan kayıptayız" değerlendirmesinde bulundu.

#Girit
#Yunanistan
#Çipras
2 yıl önce